Informatie voor de watersporter

Harlingen opent nieuwe drijvende wachtsteiger voor watersporters van en naar de Wadden

PERBERICHT
Harlingen – De nieuwe SAS-steiger in Harlingen is woensdagochtend officieel in gebruik genomen. Het Statenjacht van de provincie Fryslân mocht als eerste schip aanmeren.
De nieuwe steiger is een fraai ogende, gemakkelijk toegankelijk en veilige plaats voor toeristen die van het wad naar Harlingen varen of andersom. “Het is een gastvrije wachtkamer voor de scheepvaart”, aldus wethouder Le Roy van toerisme. Hierdoor moeten meer toeristen verleid worden binnendijks te gaan varen. Het kwetsbare wad wordt hierdoor ontzien. Ook is de steiger een scharnierpunt tussen de Waddenpromenade, de Nieuwe Willemshaven en de binnenstad van Harlingen.
De drijvende steiger is geheel door Harlinger bedrijven uitgevoerd. Adviesbureau Adonin tekende voor het ontwerp, aannemersbedrijf De Boer en de Groot heeft de steiger gebouwd en Elektrotechniek Harlingen heeft de steiger voorzien van duurzame Led verlichting.
Gemeente Harlingen werkt nauw samen met de provincie Fryslân om Harlingen te laten uitgroeien tot één van de toegangspoorten naar het Friese watersportgebied. In samenwerking met Het Friese Merenproject is een plan opgesteld om deze plaats aantrekkelijker te maken voor de watersport. Inmiddels zijn verschillende basisvoorzieningen gerealiseerd: elektra bij aanlegplekken, sanitair, LED-verlichting in de Noorder/Zuiderhaven. De nieuwe steiger is het laatste project van die basisvoorzieningen.
Meer informatie www.harlingen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht