Hassailt 2012: vierde editie maritiem evenement in Overijsselse Hasselt van 26 tot en met 29 juli

Hasselt – Deze zomer meren 200 oude binnenvaartschepen af aan de kade en grachten van Hasselt. De historische binnenstad van het plaatsje aan het Zwarte Water is het ideale decor voor dit varend erfgoed.

Van middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Hasselt heeft haar welvaart te danken aan handel en scheepvaart. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot het Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens het maritieme evenement Hassailt.

Hassailt gaat op donderdag 26 juli van start met de intocht van de bruine vloot in de stadsgracht. De dagen daarna staan bol van nautische activiteiten op en rond het water: het laden en lossen van schepen, het Prinsengrachtconcert, een expositie over baggerbedrijf Prins van Wijngaarden, Films op Zeilen, de Hassailtmarkt, Shantykoren, oude ambachten en natuurlijk heel veel historische schepen.  (Zwartewaterkrant, vernieuwde site  Hassailt 2012)

1 Bericht

  • henk mulder

    10 jaren geleden / 22 juli 2012 om 16:05 uur

    ikkom uit twenthe maar ik zag dit opde pc en daar mijn vrouw en ik op vacantie zijn willen we dit graag bezoeken. dit is weer wat anders dan de blauwvinger dagen. we logeren n.l. in zwolle.
    met vr.gr
    henkmulder

Berichtensectie gesloten.