Informatie voor de watersporter

Haven Antibes te klein voor jacht Abramovich

Antibes – Zelfs de Russische multi-miljardair Roman Abramovich stoot wel eens zijn neus. Dan mag je wel het grootste jacht ter wereld bezitten, dat wil nog niet zeggen dat je je jacht zomaar overal mag afmeren. Zo moest Abramovich in de mondaine Franse badplaats Antibes wachten tot er ruimte was voor zijn ‘Eclipse’.

De ‘Eclipse’ van de gefortuneerde Rus heeft ruim 1,1 miljard euro gekost en heeft een lengte van 168,5 meter. De havenautoriteiten weigerden hem echter een ligplaats om de eenvoudige reden dat de enige steiger voor superjachten op dat moment bezet was door het ‘bootje’ van de Saudische prins Al-Waleed bin Talal Alsaud. Diens jacht de ‘Kingdom KR5’ meet 81 meter.

Twee zwembaden aan boord
Voor Abramovich zat er volgens het AD niks anders op dan vlak buiten de haven tijdelijk voor anker te gaan en te wachten op het vertrek van het jacht van Al-Waleed. Overigens hoeft de eigenaar van voetbalclub Chelsea zich aan boord van zijn ‘Eclipse’ niet te vervelen met twee zwembaden en een discotheek aan boord. Daarnaast beschikt het speeltje van de Rus over 30 hutten, een helikopterplatform, een mini-onderzeeër en een raketafweersysteem. (De Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht