windverwachting

Haven van de Houkesloot in Sneek voorzien van individuele afnamepunten vuilwater

Sneek – Donderdagmiddag 14 juli heeft Wethouder Maarten Offinga het eerste individuele innamesysteem voor vuil water in Friesland in gebruik genomen. Elke van de 30 aanlegplaatsen in de haven van de Houkesloot in Sneek is voorzien van een innamestation.

Door gebruik van dit innovatieve systeem, YOSS genaamd, kan de watersporter zonder vaarbeweging gebruik maken van het afvoersysteem. Daardoor draagt het YOSS-systeem bij aan de verbetering van waterkwaliteit in Sneek en omstreken.

YOSS-systeem
Wethouder Offinga: ‘Er zijn 30 afnamepunten in de steigers aangebracht, die onder vacuüm het afvalwater via leidingen onder de steigers afvoeren naar het gemeenteriool. Het YOSS-systeem is een gebruiksvriendelijk en hygiënisch systeem voor de watersporter. Zo kunnen we samen met de watersporters bijdragen aan de verbetering van de waterkwaliteit. Voorheen moesten de passanten hun afvalwater lozen bij een centrale inzamelplaats, vanaf nu kunnen ze hun afvalwater kwijt bij de eigen aanlegplaats’. (Watersportverbond)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X