Havenmeestersteam WSV ’De Schinkel’ gekozen tot KNMC Havenmeester van het Jaar 2014

PERSBERICHT
Amsterdam – Het ‘havenmeesters team’ van de Amsterdamse Watersport¬vereniging ’De Schinkel’ is door de Koninklijke Nederlandsche Motorbootclub (KNMC) verkozen tot Havenmeester van het Jaar 2014.
De bijbehorende oorkonde werd maandagmiddag 17 augustus aan het team overhandigd door de Commodore van de KNMC, Ton Sieling. De feestelijke bijeenkomst in het clubhuis van ’De Schinkel’ werd onder meer bijgewoond door Sebastiaan Capel, de Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuid.
De functie van havenmeester wordt bij ’De Schinkel’ uitgevoerd door een team van leden. Ze zijn bijna permanent aanwezig, vriendelijk, hulpvaardig, ter zake kundig en zorgen voor goed onderhoud aan de haven. Gezamenlijk zorgen zij ervoor het verblijf bij WSV ‘De Schinkel’ een plezier is.
De ligging van de haven van ’De Schinkel’ is uniek in Amsterdam. Direct aan het Nieuwe Meer en het Amsterdamse Bos, nabij de staande mastroute en met het openbaar vervoer naar het centrum op loopafstand. De watersportvereniging werd op 1 oktober 1919 opgericht en genoemd naar de Schinkel, een vaarwater dat uitmondt op het Nieuwe Meer, de locatie waar de vereniging en haven nog steeds gevestigd zijn
’De Schinkel’ is een veelzijdige watersportvereniging. Er worden vele watersport activiteiten georganiseerd. Leden nemen onder meer met hun ‘Pilot Gig’ roeiboot deel aan roeiwedstrijden. In tegenstelling tot vele andere verenigingen neemt het ledental van ‘De Schinkel’ toe.
De verkiezing van de Havenmeester van het jaar is sinds het begin van deze eeuw een traditie geworden. Met deze verkiezing spreken de leden van de KNMC hun waardering uit voor het goede werk dat de havenmeesters in Nederland doen. Het is de twaalfde maal dat de KNMC de Havenmeester van het jaar heeft gekozen.
De in 1907 opgerichte motorbootvereniging stelt zich onder meer het bevorderen van de watersport door motorboten ten doel. Een goede jachthaven met gastvrije en hulpvaardige havenmeesters draagt bij aan het verwezenlijken van die doelstelling. De KNMC toont daarom eens per jaar haar erkentelijkheid aan één of meerdere havenmeesters, die op ’hun’ haven gastvrijheid en dienst¬verlening, hoog in het vaandel hebben staan. De keuze van het bestuur komt tot stand op basis van voordrachten van haar leden én haar Toertochtleiders, die gezamenlijk jaarlijks zo’n veertig tochten voor motorboten organiseren en begeleiden.
Meer informatie www.knmc.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X