Informatie voor de watersporter

Heeg, Gaastmeer en Woudsend openen watersportzeizoen 2017 op 22 april met 'dekdweilers en shantyzangers'

PERSBERICHT
Heeg, Gaastmeer en Woudsend – Dekdweilers en shantyzangers openen Watersportseizoen 2017 Zaterdagmiddag 22 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2017. In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u. In Heeg vooral met een Dekdweilersfestival en in Woudsend vooral met een Shanty-plus Festival. Maar er is veel meer.
Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend, met twee klassieke salonboten. Bezoekers kunnen doorlopend gratis heen en weer varen tussen beide dorpen. Een leuke vaartocht over het Heegermeer en de Woudsenderrakken. Tussen Heeg en Gaastmeer is een gratis pendeldienst met klassieke, Amerikaanse schoolbussen. In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.
De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en Preuvenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Ook vindt er een opwindende flyboard-demonstratie plaats. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de tweede OVH FIT en Frij Run. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.
In Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum. In Woudsend zijn er – naast de koren en muziekgroepen – een watersport-, een kunstnijverheid- en een streekmarkt en ook allerlei verrassende kinderattracties, waaronder een kindertheater. De horeca verzorgt heerlijke hapjes en een speciaal Shanty-plus menu.
Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Tijdens dit festival treden de orkesten op in het centrum van Heeg, maar sommige ook in Gaastmeer en in Woudsend. Op het Shanty-plus Festival in Woudsend zingen vijf shantykoren, op vier verschillende podia. Ze worden afgewisseld door vier muziekgroepen met Schotse en Ierse Folksongs.
Te gast zijn bovendien, om de beurt, drie dweilorkesten uit Heeg. Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen.
Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend. Woudsend sluit om 17.30 u het festival af met een spectaculaire samenzang van alle vijf shantykoren, bij de nieuwe havenkom aan de Waechswal.
Bedrijven, standhouders en horeca Festivals als deze kunnen niet bestaan zonder de uitdrukkelijke praktische en financiële hulp van plaatselijke ondernemers en horeca. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân en de Rabobank dragen financieel bij aan het welslagen van deze openingsfeesten.
Meer informatie www.pollesjongers.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht