123 stickers

Hefbrug in staandemastroute bij Waddinxveen valt naar beneden

WADDINXVEEN – In Waddinxveen (Zuid-Holland) is donderdag een hefbrug naar beneden gevallen, vermoedelijk als gevolg van een stroomstoring. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het weg- en scheepvaartverkeer ondervindt grote hinder. Dat heeft de politie gemeld. De brug zou door de klap uit het lood hangen. Nadere gegevens ontbreken nog.

Een woordvoerster van de provincie Zuid-Holland stelde dat het gaat om een brug uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is een Rijksmonument. In Boskoop en Alphen aan den Rijn staan dezelfde soort hefbruggen. „Die in Alphen is recent onder handen genomen. Ik kan me voorstellen dat we de andere twee bruggen wel gaan inspecteren”, aldus de zegsvrouw. (De Telegraaf, ‘Waddinxveen aan ramp ontsnapt’ – De Weekkrant, ‘Menselijke fout en zeker tot zaterdagavond dicht’ – De Telegraaf)

2 Berichten

 • ton van der stelt

  11 jaren geleden / 9 juni 2011 om 12:59 uur

  dat krijg je als je al in 30 jaar geen onderhoud pleegt aan bruggen en gebouwen omdat het rijk alleen maar geld besteed aan onzinnige en overbodige projecten zowel in nederland maar vooral in het buitenland

 • Walter Geeraert

  11 jaren geleden / 10 juni 2011 om 10:40 uur

  Als techneut zie ik gelijk al twee zware ontwerpfouten in deze installatie!!
  1) Het contragewicht moet zodanig zijn dat de zaak redelijk in balans is. Bij liften wordt rekening gehouden met de “inhoud”, dus leeg en helemaal “los” zou hij dan naar boven moeten gaan!!
  2) De rem – liefst op de motor-as en NIET na de vertraging – moet zodanig ontworpen zijn dat zonder netspanning de zaak geblokkeerd is. Alleen met de netspanning erop is de rem los en mag de motor draaien. Door een juist afgewogen contragewicht hoeft dat geen “turbo” motor te zijn.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X