Informatie voor de watersporter

Hein Ruyten One Design maakt zich na de Melges 24 nu sterk voor de Melges 20-klasse

PERSBERICHT
Langweer – Na de succesvolle introductie van de Melges 24-klasse is nu ook de Audi Melges 20 onderweg naar Nederland. Die hangt momenteel achter de wagen van importeur Hein Ruyten One Design. Het is de bedoeling dat deze Melges 20 de start van een nieuw wedstrijdveld stimuleert.
Ruyten vanuit Zwitserland: ‘We zijn nu twee jaar bezig met de Melges 24. Er is al een klassenorganisatie en die groeit gestaag. In 2013 organiseren we zelfs het EK Melges 24. Dit alles geeft mij nu tijd om de Melges 20-klasse op te gaan zetten. Tijdens onze promotieactiviteiten met de Melges 24 werden regelmatig vragen over de Melges 20 gesteld.”
Groter vaargebied
Door kortere lengte maakt dat de Audi Melges 20 makkelijk met twee tot drie personen te varen is. De geringere diepgang zorgt voor een groter vaargebied. De prijs ligt uiteraard eveneens lager, wat het een aantrekkelijke sportboot voor de Nederlandse wateren maakt. Ruyten: ‘In Amerika en Italië zijn momenteel de grootste velden van circa dertig teams actief. Binnenkort start het Europese circuit weer in Italië.”
Opstapdagen
Net als voor de Melges 24 biedt Hein Ruyten One Design aan zeilers de kans om de Audi Melges 20 eerst eens uit te proberen. Ruyten: ‘De geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden. Afhankelijk van het aantal aanvragen uit een bepaald gebied, gaan we kijken of wij zo dicht mogelijk bij hen in de buurt een Open Dag kunnen houden.”
Voor meer informatie www.heinruyten.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht