Henjo Ruiter van HR Zeilen viert op zaterdag 20 april 45-jarig zeilmakerschap met interessante middag voor alle watersporters

PERSBERICHT
Medemblik – In de afgelopen jaren heeft Henjo Ruiter in en om Medemblik naam gemaakt met zijn ambachtelijke werk. Van naadloos passende wintertenten tot strakke buiskappen, het verzorgen van winterservice en vakkundige zeilreparaties; de afgelopen jaren aangevuld met de levering van Hyde Sails zeilen.
Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn watersportliefhebbers van harte welkom op zijn zeilmakerij, waar u, naast het genieten van een glaasje en een hapje, geïnformeerd kunt worden over zeilen en zeiltrimmen, doeksoorten, rvs, motoronderhoud, dekonderhoud, refit, electronica, watersportliteratuur etc.. Zo maakt u gemakkelijk kennis met:

  • Sail Shop Medemblik – compleet in zeilsport, persoonlijk en betrouwbaar advies
  • W. van Mullum – specialist in roestvrijstaal
  • Andijk Scheepstechniek – hoofddealer van Yanmar, expert op het gebied van motoren
  • RC Yachtservice – winterberging, onderhoud en reparatie werkzaamheden
  • Rijk Jachtbouw & Watersport – refitten en nieuwbouw van schepen, Yamaha buitenboordmotoren
  • Nauticbookshop – voor al uw watersportboeken
  • Cornelis Jongkind – ontwerpen, leveren, installeren en repareren van technische installaties aan boord

In en om de zeilmakerij exposeren nautisch fotograaf Ton Sondag (tonsondag.com) en woordkunstenaar Lilian Hoogendoorn (lettersmederij.nl) hun werk en Sander Vogelenzang legt zijn Mini Transat 650 Proto voor de wal en vertelt graag over zijn grote droom: solo wedstrijd over de oceaan van Frankrijk naar de Caribische Eilanden.
Om 14.00 uur vertelt Maritex Europe over toepassing van verschillende doeksoorten in de watersport en om 15.30 uur een voordracht door Bert Koeman (Hyde Sails Nederland) over zeiltrimmen en andere handigheidjes.
Een hapje en een drankje staan van 13.00 tot 17.00 uur voor u klaar op Breek 23 in Medemblik.
Meer informatie www.hrzeilen.nl