Informatie voor de watersporter

Het fatale ongeluk van zeezeiler Hans Horrevoets in de Volvo Ocean Race op 14 januari in 'Andere Tijden Sport'

PERSBERICHT

Hans Horrevoets met zijn dochtertje Bobby
Hilversum – In 2006 vindt een tragisch ongeluk plaats tijdens de Volvo Ocean Race, de zwaarste en langste zeilwedstrijd ter wereld. Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN AMRO 2, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. De andere zeilers zetten alles op alles om Hans uit het water te halen. Daarin slagen ze uiteindelijk, maar ze kunnen het leven van Hans niet meer redden. Hoe kon het gebeuren? Was het pech? Voelde Horrevoets zich te verantwoordelijk voor de grotendeels jonge bemanning?
Andere Tijden Sport maakte een reconstructie van de fatale reis. Aanvankelijk loopt alles op rolletjes. De negen maanden durende zeiltocht kent vele tussenstops en de ‘jongerenboot’ van ABN AMRO 2, met Horrevoets als ervaren rot, doet het verrassend goed. Zijn vriendin Petra van Rij komt regelmatig over met dochter Bobby. En in Kaapstad raakt ze zwanger van een tweede kindje. In de zevende etappe, van New York naar Portsmouth, gaat het mis.
Andere Tijden Sport praat o.a. met de zeilers die erbij waren, met Roy Heiner, sportief directeur van de Nederlandse ploeg en vriend van Horrevoets, en met Petra.
Andere Tijden Sport over de dood van zeezeiler Hans Horrevoets
Uitzending: Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets
Zondag 14 januari, 22.00 uur, NPO 1Presentatie: Tom Egbers.
Meer informatie Andere Tijden Sport

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht