windverwachting

Het is nu tijd voor winteronderhoud

AMSTERDAM – Motoren in de pleziervaart zijn tegenwoordig voorzien van de meest geavanceerde technieken. Dat moet ook, want de overheden stellen strenge emissie-eisen en klanten willen niet dat de milieumaatregelen ten koste gaan van de prestaties.

Daarbij zijn de motoren ook nog eens een stuk onderhoudsvriendelijker geworden. Maar aan al die voordelen kleeft ook een nadeel. Steeds meer watersporters beschouwen hun motor als onderhoudsvrij, een vergissing die al veel bootbezitters duur is komen te staan.

Slechts enkelen peilen de olie van hun dieselmotor en controleren het wierfilter en de V-snaarspanning. Eigenaren van buitenboordmotoren liften na het varen het staartstuk uit het water en daar houdt meestal hun reguliere onderhoud mee op. In de meest kwetsbare periode, de winter, moeten nog altijd veel te veel motoren de vrieskou onbeschermd trotseren. En dat terwijl hun veel beter ingepakte automotor wel een speciale winterbeurt krijgt.  (De Telegraaf Vaarkrant, ‘Eenzaam, maar goed onderhouden in de winter’- De Telegraaf Vaarkrant)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X