Het navigatieprogramma voor watersport WinGPS Marine van Stentec draait voor iPad en iPhone nu ook op iOS

Persbericht
HEEG – Stentec uit Heeg komt met de langverwachte navigatie-app voor de iPad en iPhone, genaamd WinGPS Marine. In combinatie met Stentec’s eigen DKW-kaarten is dit een ideale navigatie-oplossing voor aan boord van een sloep, zeiljacht, motorschip of kano.

WinGPS nu ook op iPhone

WinGPS is een Nederlands navigatieprogramma en routeplanner voor de plezier- en beroepsvaart. Al sinds 1999 is er de populaire Windows-versie, WinGPS 5, die in de loop der jaren meerdere innovatieprijzen in de wacht wist te slepen. Sinds enkele jaren is er de navigatie-app WinGPS Marine voor Android en vanaf nu de gelijknamige app voor iOS.
WinGPS Marine voor iOS is Stentec’s eerste app voor de iPad en iPhone. Deze is ontstaan uit de bètaversie die afgelopen maanden enthousiast is getest door honderden WinGPS-gebruikers. De app is gratis te downloaden in de App Store en bevat in eerste instantie eenvoudige navigatiefuncties, zoals het inlezen van DKW-kaarten, het zien van de positie, snelheid en koers en het kunnen uitzetten van een navigatiewaypoint. In de loop der tijd zal de app verder worden uitgewerkt met nieuwe (soms betaalde) functies en optimalisaties.
De iOS-app is nu al ideaal om te gebruiken op open water, bijvoorbeeld in combinatie met de welbekende DKW 1800-serie. Na toevoegen van het waterwegennetwerk zal de app ook geschikt zijn voor gebruik op de binnenwateren, zoals met de zeer gedetailleerde DKW Vaarkaart Nederland.
Over Stentec:
Stentec is al jaren de toonaangevende Nederlandse ontwikkelaar van navigatiesoftware en digitale waterkaarten. Met innovatieve software en service biedt Stentec een complete oplossing voor aan boord inclusief GPS- en AIS-ontvangers. Gewoon op de laptop of de navigatie-PC aan boord. Veiligheid en gebruikersgemak staan daarbij voorop.
Voor de pleziervaart werden de afgelopen 20 jaar digitale kaarten ontwikkeld in rasterformat. Deze werden voorzien van een uitgebreide, gemakkelijk te updaten, waypointdatabase voor o.a. betonning en jachthavens. Vanaf 1999 onderhoudt Stentec regelmatige online updateservice voor de DKW1800-serie (digitale waterkaart voor IJsselmeer, Wadden, Zeeland, Noordzeekust) en sinds enkele jaren is er zelfs een wekelijkse updateservice.
Meer informatie www.stentec.com en www.wingpsmarine.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X