Informatie voor de watersporter

Het ultrasone antifouling-systeem Sonihull en Sonishaft ook voor motorjachten en zeiljachten

PERSBERICHT

Sonishaft vermindert aangroei op scheepsas en scheepsschroef
Sonishaft vermindert aangroei op scheepsas en scheepsschroef
Woerden – Sonihull Ultrasonic Antifouling System wordt al jaren gebruikt in de professionele scheepvaart. Het systeem heeft een breed spectrum aan toepassingen zoals het bestrijden van aangroei op de scheepshuid, in koelwater inlaatkasten en filters, in koelwater leidingwerk maar ook tegen microbacteriële groei in dieselolietanks en drinkwatertanks. Het ultrasone systeem tegen aangroei is ook toepasbaar op motorjachten en zeiljachten.
Het systeem is groen in de zin dat het bijzonder weinig energie gebruikt om goed te functioneren. Daarnaast verlengt het de werking van antifouling verf met een factor twee tot drie. Om het systeem toe te passen hoeft het schip niet uit het water en worden transducers aan de binnenzijde op de huid of aan de buitenzijde van leidingwerk of inlaatkasten verlijmd. Er zijn speciale adapters voor toepassing op waterjet en heckdrives.
Sonishaft™
De schroefas en scheepsschroef zijn ook onderhevig aan aangroei. Uniek in de wereld heeft Sonihull een systeem ontwikkeld, Sonishaft™, dat middels ultrasone energie aangroei op scheepsas en scheepsschroef tot 80% reduceert. De aangroei heeft onbalans, dus trilling, tot gevolg en geeft daardoor onder andere meer slijtage. Daarnaast vermindert het rendement van de schroef aanzienlijk en verhoogt daardoor het brandstofverbruik.
Sonishaft™ is speciaal ontwikkeld om bovenstaand aan te pakken en te bestrijden. Op een eenvoudige manier wordt middels sleepbussen op de schroefas een transducer gemonteerd welke de ultrasone energie doorgeeft aan schroefas en schroef. Het systeem is geschikt voor schroefassen met een diameter tot en met 150 mm.
Meer informatie www.sonihull.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht