Informatie voor de watersporter

Het voormalige REM-eiland krijgt een plaats in het Amsterdamse IJ

Delfzijl, Amsterdam – Het roemruchte vroegere REM-eiland – voor menig watersporter ooit letterlijk  ‘een baken in zee’ – is op transport naar Amsterdam, waar het onder meer de bestemming van restaurant krijgt. Het drie verdiepingen tellende platform komt in het IJ te staan.

Het REM-eiland is maandag vertrokken uit Delfzijl. Het voormalige platform wordt via de Noordzee naar Amsterdam gesleept. Het komt daar naar verwachting dinsdagmorgen aan. Dat heeft een woordvoerder van De Principaal, onderdeel van woningcorporatie De Key maandag gezegd.

De commerciële tv-zender Noordzee, de latere omroep TROS, maakte in de jaren zestig uitzendingen vanaf het REM-eiland. De Principaal kocht het enkele jaren geleden en redde het zo van de sloop. Het drie verdiepingen tellende platform komt nu in het Amsterdamse IJ te staan. Er komt onder meer een restaurant in.

Het vroegere  pirateneiland lag de afgelopen tijd in het Groningse dorp Farmsum. Gisteren begon het transport naar Amsterdam. Het gevaarte, dat op een platform staat, komt als het goed gaat morgenochtend aan bij de Houthaven.  (Nieuwsblad Transport, RTVNoord, Wikipedia REM)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht