Informatie voor de watersporter
Historische Reddingbootdag & KNRM Zuiderzeerace: The day after!

Historische Reddingbootdag & KNRM Zuiderzeerace: The day after!

Zondag 19 juni. Vaderdag! Ondanks dat gaat bij heel veel vrijwilligers en deelnemers al vroeg de wekker. Een van de eerste dingen die de meesten deden: het weerbericht checken. Houden we het droog? Hoe is de wind? Zonnig of niet?
Uiteindelijk kan je maar een ding doen: afwachten…. En het was de moeite waard. Wat een heerlijke dag. Het begon wat fris en bewolkt, maar tegen de middag mochten we een zonnetje verwelkomen en ook de drukte begon toen goed op gang te komen. De mensen voor de KNRM Zuiderzeerace zijn rond 9 uur richting Marken vertrokken met de Odin. De rest bleef achter om de NHRD te “bemannen” en op te bouwen. Ons stukje haven stond binnen de kortste keren vol met de informatiestand en merchandise kar, het wippertoestel werd via het havenbootje aan de Stedemaeght vastgemaakt, de kop van de pier werd gereed gemaakt voor de rondvaarten, de oude ambachten, reddingmuseum en vaargroep Lelystad werden verwelkomd en voorzien van plek bij de marktkramen. Dit terwijl de bemanning van de reddingboten van een heerlijk ontbijt konden genieten op de Stedemaeght. (sorry voor de late koffie & thee :-))

Lees verder op knrm.nl

Foto: KNRM

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht