Informatie voor de watersporter

Historische Valken-klasse strijdt dit weekend om Nederlandse titel op Alkmaardermeer

PERSBERICHT
Akersloot – Vrijdag 2 September barst de strijd los om de Titel “Nederlands Kampioen Valkenklasse” op het Alkmaardermeer. De 40 ingeschreven Valken Teams zullen in 3 dagen, 9 wedstrijden zeilen, georganiseerd door het “Comite Alkmaarder Meer” in samen werking met de Valken-en Vrijheidsklasse organisaties.
Wie zal de titel dit jaar mee naar huis mogen nemen? Zal het weer uitgevochten worden tussen de meervoudig kampioenen team Huisman/vd Kooi in de Valk 45 en Team vd Zwaag/Weissenbach in de 753? Of zal nieuwkomer binnen de Valkenklasse Fred Schaaf in zijn gloednieuwe Valk 844 hoge ogen gooien!? De Top in de klasse wordt steeds breder, dus dit Kampioenschap misschien wel spannender dan ooit!
Zeilen in de Valk betekent sportief zeilen op hoog niveau met grote wedstrijdvelden en deelname van geroutineerde zeilers waaronder ook voormalige olympische deelnemers. Door onder andere de spinnaker, de trapeze en het snelle en wendbare karakter van de Valk bij licht weer en extreme plané snelheid bij harde wind behoort de Valk tot de snelste en meest spectaculaire eenheidsklassen.
In 1939 ontwierp E.G. van de Stadt de hechthouten Valk op verzoek van de Bruynzeel Fabrieken. Naast promotie van het voor die tijd revolutionaire bouwmateriaal (watervast plaatmateriaal), was de Valk ook het eerste industriële jachtbouwproduct in Nederland. Vroeg in 1940 begon Bruynzeel met de promotie en demonstratie van de Valk, met als doel de klasse zo snel mogelijk erkend te krijgen als officiële wedstrijdklasse.
De ‘Valkenklasse Organisatie” is opgericht in 1966 en stelt zich ten doel beoefening en bevordering van de watersport, in het bijzonder als klasse organisatie voor Valk-jachten.
Meer informatie www.valkenklasse.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht