Informatie voor de watersporter

Hiswa 2011 beleeft met 48.204 kooplustige bezoekers opleving van de watersportmarkt

PERSBERICHT
Amsterdam, 6 maart 2011– De bezoekers op de HISWA Amsterdam Boat Show hebben laten zien dat de watersportmarkt weer voorzichtig aantrekt. Exposanten geven aan dat bezoekers volop aankoopplannen hebben. Meer watersporters blijken wel prijsbewuster te zijn geworden. De goede verkoopresultaten bij de leveranciers van accessoires geven aan dat bootbezitters weer investeren in hun schip. Het bezoekcijfer van HISWA 2011 ligt met 48.204* wat lager dan voorgaande jaren, mede veroorzaakt door de voorjaarsvakantie in het zuiden van Nederland. Uit de positieve reacties van exposanten blijkt dat dit geen invloed heeft gehad op de koopbereidheid op de beursvloer. Wie op zoek is naar een tweedehands boot, kan nog terecht op de HISWA Gebruikte Boten Beurs, van 15 tot en met 17 april 2011 in Lelystad.
Bootleveranciers positief over serieus publiek
Joris Gebuis van Marine Trading International (importeur Zodiac-rubberboten) en trouwe HISWA-deelnemer, toont zich positief gestemd: “Mensen zijn minder terughoudend dan vorig jaar en komen echt om iets te kopen”. Richard Gramser van sloepenbouwer Stormer is laaiend enthousiast: “Kenmerkend voor de HISWA is dat we veel boten verkopen. Dat doe je op geen enkele andere beurs.” René van ‘t Hooft van Van den Bosch Yachting, importeur Bavaria Zeiljachten, was na jaren weer terug op HISWA: “Wij zijn positief over onze terugkeer op de HISWA”. Rolf de Vries van Denatech:”Wij deden dit jaar voor het eerst mee en zijn positief verrast over het animo”. Ook in het luxe segment toonden watersporters belangstelling. Jachtwerf Mulder stond sinds 1999 voor het eerst weer op de beurs en toonde de duurste boot op de HISWA, tot grote tevredenheid. “We hebben meer nieuwe contacten opgedaan dan verwacht”, aldus Dick Mulder.
Recordaantal van meer dan 200 activiteiten op HISWA 2011
HISWA 2011 bood bezoekers met 200 events een recordaantal activiteiten, workshops, clinics, presentaties en demonstraties. Het Zeiltheater werd elke dag overladen met (aspirant)zeilers die geboeid luisterden naar verhalen van hun helden of praktische tips kregen van collega-zeilers. De meest bezochte sessie was het dagelijkse verhaal van solozeilster Laura Dekker. Meer dan duizend bezoekers volgden een meteoclinic en ook het theater van het Doe-het-zelf plein zat vol. Honderden jongeren probeerden heldhaftig de spectaculaire Wavesurfer.
Winnaars HISWA Innovatieprijs 2011 en HISWA Motorboot & Zeilboot van het Jaar
Op 1 maart, de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show, is de Jeanneau NC 11 van importeur Pijl Watersport uit Loosdrecht uitgeroepen tot HISWA Motorboot van het Jaar 2011. De HISWA Zeilboot van het jaar ging naar de Saffier 23 van Saffier Maritiem. De WinGPS5 Navigator heeft de HISWA Innovatieprijs gewonnen. Deze navigator van Stentec uit Heeg is een routeplanner en een navigatiesysteem in één voor de Nederlandse vaarwegen.
Meer HISWA Beurzen
Een aantrekkelijk aanbod van tweedehands boten is te vinden op de HISWA Gebruikte Boten Beurs, van 15 tot en met 17 april 2011 in Lelystad. Dit evenement toont boten in het water en trailerbare boten op de kade in de Bataviahaven in Lelystad. Organisatoren zijn HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl.
Dit jaar is er van 6 t/m 11 september in Marina Seaport IJmuiden nog de HISWA te water 2011, georganiseerd door HISWA Multimedia. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt volgend jaar plaats van 6 tm 11 maart.
* Bezoekcijfers van Amsterdam RAI zijn gecertificeerd door Ernst & Young
Meer informatie www.hiswarai.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht