windverwachting

HISWA Amsterdam Boat Show 2013 biedt veel aanbiedingen van watersportwinkels en ongekend aantal uiteenlopende activiteiten

PERSBERICHT
Amsterdam – De HISWA Amsterdam Boat show presenteert dit jaar weer een spectaculair, leerzaam programma, boordevol activiteiten voor alle watersportliefhebbers. De beurs biedt volop inspiratie en actie voor doorgewinterde watersporters en ook voor wie nog niet bekend is met watersport heeft HISWA 2013 veel in petto. De beurs blijft vernieuwen en presenteert in 2013 weer een aantal nieuwe beursonderdelen en activiteiten, waaronder een sportboten- en sloepenpaviljoen en een winkelctrum met catwalk. In het bassin zijn onder meer ‘Yoga op een SUP’ en ‘Bungee Rowing’ nieuw. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang en kunnen in de Water Fun Zone terecht om zelf te watersporten of deel te nemen aan andere activiteiten die onder begeleiding worden georganiseerd voor hen. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2013 gehouden in Amsterdam RAI.
Winkels, modeshows & productpresentaties op nieuwe Watersportpromenade
HISWA introduceert dit jaar de Watersportpromenade; een gezellig winkelcentrum, waar bezoekers terecht kunnen om aankopen te doen voor het nieuwe watersportseizoen. Diverse watersportwinkels bieden hun producten aan, veelal tegen aantrekkelijke beurstarieven. Centraal op de promenade komt te midden van gezellige terrasjes de Catwalk, waarop de hele dag door mode en producten worden getoond die verkrijgbaar zijn in het winkelcentrum.
Onderhoudspaviljoen en nieuw Demoplein
Het Demoplein is tijdens HISWA 2013 dé plek bij uitstek voor booteigenaren om zich te laten informeren over het onderhoud van hun boot. Eurol en International Paint maken het mogelijk het nieuwe plein groots en professioneel op te zetten. Met het Demoplein bouwt de HISWA het succesvolle workshop- en demonstratieprogramma uit dat de afgelopen jaren op het Onderhoudsplein werd verzorgd. Het programma is uitgebreider, professioneler en groter van opzet. De hele dag door komen onderwerpen als timmeren, bouwen, schuren en lakken op interactieve wijze aan bod. Wie meer wil leren over stofferen en aankleden van boten is ook op het Demoplein op de juiste plek.
Bijzondere noviteiten op het Nieuwe Producten Plein
Wie de meest bijzondere innovaties wil zien, gaat kijken bij de ‘HISWA Product van het Jaar 2013’ tentoonstelling. De producten zijn genomineerd voor de prijs en scoren hoog op vernieuwend karakter, toepasbaarheid, belang voor de consumentenmarkt en acceptabel prijsniveau. Welk product wint, maakt de juryvoorzitter bekend op de openingsdag van de beurs, op woensdag 6 maart 2013. Er is daarnaast nog veel meer nieuws te zien. Naast de nominaties heeft de jury uit alle overige inzendingen tientallen bijzondere nieuwe producten geselecteerd. Zo krijgen bezoekers een goed overzicht van de allernieuwste watersportproducten.
Het Zeiltheater over avontuur, zeemanschap en techniek en nog veel meer
Het Zeiltheater biedt dagelijks doorlopend boeiende, inspirerende en leerzame sessies voor en door zeilers. Speciaal voor wie wil vertrekken in de richting van de Caraïbische wateren, vertellen Henk Bezemer en Hennie ten Dam over de Zeilen Atlantische Toertocht die zij organiseren. Klaas Jan Hoeve gaat een gesprek met drie (of vier) jonge zeilers met de horizon in de ogen. Oceaanroutinier Dick Huges vertelt over een manier van zeezeilen waarbij oude technieken en moderne technologie samen gaan en gaat in op ‘goed zeemanschap’ met mentale verdieping en zelfdiscipline.
Zelf aan de slag in de Water Fun Zone
In een bassin van wel 50 m lang worden tientallen activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In het bassin kunnen bezoekers zich laten instrueren over noodsituaties en oefenen met reddingsvlotten en –vesten. Ook staan gediplomeerde sportinstructeurs klaar om bezoekers diverse watersporten uit te laten proberen tijdens één van de clinics: wakebaorden, zeilen, surfen, kanoën, duiken, waterskiën en nog veel meer. Dit jaar staat voor het eerst ook Bungee rowing op het programma. Wie kennis wil maken met het populaire stand-up paddling (SUP), dé nieuwe vervanging van de sportschool in de zomer, kan dat op HISWA 2013 zelfs combineren met Yoga. In een duiktank is het mogelijk een proefduik te maken.
Elektrisch varen paviljoen en proefvaren in de RAI haven
Elektrische en hybride boten, scheepsontwerpen en de nieuwste ontwikkelingen en producten, zoals laders omvormers en batterijen, op het Elektrisch varen paviljoen is alles over elektrisch en hybride varen te vinden. Het paviljoen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Elektrisch Varen Nederland. In de RAI haven kan met elektrisch aangedreven boten een proefvaart worden gemaakt. Vanuit de RAI haven kan worden doorgevaren naar de Amsterdamse grachten.
Meteorologische navigatieclinics
HISWA 2013 biedt leerzame clinics voor elke watersporter die zich wel eens op de grotere wateren begeeft. Aan de hand van herkenbare praktijkcases krijgt de beursbezoeker meer inzicht in alles op het gebied van meteo. Meteoroloog Henk Huizinga in op de opmerkelijke paradox tussen de beschikbaarheid van hoogwaardige weersinformatie en het gemak waarmee een zeiler toch op het verkeerde been kan worden gezet. Zilt-redacteur en zeezeiler Ruud Kattenberg laat zien op welke manier weersinformatie een rol speelt in de keuzes bij de navigatie op groot water. De clinics worden verzorgd door Zilt Magazine.
Powerboat Zone
Wie van pk’s houdt kan zijn hart ophalen in de Powerboat Zone. In de Powerboat Zone is een hele serie wedstrijdspeedboten uit verschillende klassen met motorvermogens van 6 tot 600 pk te bewonderen. Voor iedereen die houdt van snelheid op het water is een bezoek aan de Powerboat Zone een must.
Vaarscholen paviljoen
Op het Vaarscholen paviljoen zijn diverse CWO-vaarscholen aanwezig om bezoekers te informeren over watersportcursussen op alle niveaus en voor alle leeftijden.
HISWA Boot van het Jaar tentoonstelling
Alle genomineerde boten voor de HISWA Zeilboot- en Motorboot van het Jaar 2013 zijn te bewonderen op de beursvloer, gemarkeerd met een nominatieaanduiding. De winnaars worden bekendgemaakt op de openingsdag van HISWA 2013, op woensdag 6 maart.
Nieuw: Nautique Hollands Glorie Award Tentoonstelling
De HISWA Amsterdam Boat Show biedt dit jaar een podium voor de Nautique Hollands Glorie Awards. Motorboten en zeiljachten die ofwel in Nederland ontworpen ofwel in Nederland gebouwd zijn, en bij voorkeur beide, komen in aanmerking voor de award. Het gaat hierbij om jachten die de afgelopen drie jaar op het water zijn verschenen. De award wordt uitgereikt in verschillende categorieën. De winnaars krijgen op de beursvloer een plek en worden binnenkort bekendgemaakt. De Hollands Glorie Award is een initiatief van watersporttijdschrift Nautique.
WK roeien roadshow
Een aantal organisaties verenigd in de ‘WK roeien samenwerking’ promoten de roeisport in aanloop naar het WK roeien, dat in 2014 in Amsterdam wordt gehouden. Bezoekers kunnen op indoor roeimachines kennismaken met sport en desgewenst hun krachten meten met Nederlands beste roeiers. Voor wie van het echte werk houdt is er Bungee Rowing in de Water Fun Zone.
Botenpaviljoens voor sportboten, sloepen en day sailers
Op de botenpaviljoens tonen verschillende bedrijven en merken samen een groot en divers aanbod boten per segment. Het is zo wel heel gemakkelijk om veel boten te bekijken en te vergelijken. Het Sloepen paviljoen en Sportboten paviljoen zijn in 2013 nieuw. Het Day sailer en Open Zeilboten paviljoen heeft de afgelopen jaren al flink bekendheid verworven met bijzonde collecties.
Meer informatie over het programma van HISWA 2013 is te vinden op www.hiswa.nl en verder ook op Twitter: @HISWAamsterdam en Facebook

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X