windverwachting

HISWA Amsterdam Boat Show maakt definitieve nominaties 'HISWA Boot van het Jaar 2014' bekend

PERSBERICHT
Amsterdam – Drie zeilboten en drie motorboten zijn uitverkoren als kanshebbers voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2014’ en de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2014’; een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. Een onafhankelijke vakjury heeft de Winner 9.00, de Essence 33 en de Contest 42 voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2014’ genomineerd. De Interboat NEO 7.0, de Vri-jon 29 OK en de Contest 52 MC zijn in de race voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2014’. De jury maakt de twee winnaars bekend op de openingsdag van HISWA 2014 op woensdag 5 maart in Amsterdam RAI. Bovendien zijn de genomineerde boten er te zien tot en met zondag 9 maart.
De verkiezing ‘HISWA Boot van het Jaar’ is een ereprijs voor respectievelijk zeilboten en motorboten. Inschrijving staat open voor seriegebouwde jachten die in het kalenderjaar of het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia. Juryvoorzitter is Hugo van Wieringen, directeur Azure Naval Architects.
HISWA Zeilboot van het Jaar 2014
Voor de testdagen heeft de jury vier zeer verschillende zeilboten geselecteerd. “De boten zijn beoordeeld op diverse eigenschappen, zoals design, constructie, vaareigenschappen, prijs/kwaliteit verhouding, maar vooral op het innovatieve karakter”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen. Uiteindelijk haalde de Sunbeam 28.1 het net niet in de strijd met de andere schepen.
Het jurycommentaar per genomineerde boot:
Winner 9.00 – prima zeilcomfort, goede prijs/kwaliteit, opvallend door modulaire bouw
Essence 33 – mooie boot om te zien, prachtig afgewerkt, aandrijving door elektromotor
Contest 42 – snelle boot, strak uitgevoerd, zeer stil, heel ruim voor zijn lengte
HISWA Motorboot van het Jaar 2014
Naast de drie genomineerde motorboten droeg de jury eveneens de Antaris Sixty 6 en de North-line 37 pilot aan. “We hadden dit jaar een heel sterk aanbod, alle geselecteerde boten deden wat ze beloofden. Het was een moeilijke beslissing en we hebben dan ook zelden met zoveel pijn afscheid genomen van twee prachtige boten”, aldus de juryvoorzitter.
Het jurycommentaar per genomineerde boot:
Interboat NEO 7.0 – goede vaarkwaliteiten, optimale ruimte benutting, vernieuwend
Vri-jon 29 OK – buitengewoon compleet, sterke prijs/kwaliteit verhouding, vaart heel stil
Contest 52 MC – uitgesproken ontwerp, goed doordacht concept, ademt vernieuwing uit
De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 5 maart tijdens HISWA 2014
Meer informatie www.hiswa.nl en www.hiswarai.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X