windverwachting

HISWA Amsterdam Boat Show neemt vanaf 2014 beurs 'Klassieke Schepen' in Enkhuizen over

PERSBERICHT

YouTube video

Amsterdam  – De Beurs Klassieke Schepen wordt geïntegreerd in de HISWA Amsterdam Boat Show. Onder de naam ‘HISWA Klassieke Schepen’ maakt de traditionele Nederlandse scheepvaart vanaf 2014 deel uit van de grootste watersportbeurs van Nederland. De HISWA Amsterdam Boat Show krijgt hiermee het breedste aanbod van schepen en scheepsbenodigdheden. De Beurs Klassieke Schepen maakt hiermee een grote stap richting verdere professionalisering en krijgt een beduidend groter bereik dan het huidige evenement. In 2014 wordt de HISWA Amsterdam Boat Show, inclusief de nieuwe aanwinst, gehouden van woensdag 5 tot en met zondag 9 maart in Amsterdam RAI.
Vernieuwingsslag
De Beurs Klassieke Schepen is in de 16 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot de grootste en meest uitgebreide beurs voor liefhebbers en eigenaren van de traditionele Hollandse vloot. Organisator Thedo Fruithof van Beurs Klassieke Schepen: “De laatste jaren werd de beurs begin november gehouden in Enkhuizen en trok gemiddeld 5.000 bezoekers. Hoog was de waardering voor de 160 exposanten en 80 schepen temidden van de kenmerkende sfeer van hout en ijzer, van teer en touw, van oude lijnen en bruine zeilen. Maar deze gezellige beurs groeide uit zijn jas en was na al die jaren toe aan de vernieuwingsslag. Die is gevonden in de koppeling met de ‘droge’ HISWA in Amsterdam RAI.“
Rijke maritieme verleden
Met de overname is het segment ‘klassieke schepen’ vanaf 2014 weer prominent onderdeel van het HISWA-beursprogramma. Joost Ringeling, beursmanager van de HISWA Amsterdam Boat Show is verheugd over de verbinding tussen de moderne jachten en sloepen met het rijke maritieme verleden van Nederland, zoals de Beurs Klassieke Schepen die biedt: “HISWA Klassieke Schepen vormt een echte verrijking van het huidige aanbod. Het onderhoud en behoud van de ongeveer 5.000 geregistreerde monumentale klassieke schepen vergt bijzondere materialen, kennis en vaardigheden. En daarvan heeft de HISWA Klassieke Schepen vanaf volgend jaar de grootste verzameling onder één dak.
7 maart: presentie samenwerkingsplannen
Op 7 maart is tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2013 een perspresentie van de samenwerkingsplannen. Hier zullen Joost Ringeling en Ids Boersma namens respectievelijk de HISWA Amsterdam Boat Show en Amsterdam RAI, en Thedo Fruithof en Wim de Bruijn van de Beurs Klassieke Schepen de nieuwe toevoeging aan de grootste watersportbeurs van Nederland feestelijk inluiden.
Meer informatie www.hiswarai.nl  en www.klassiekeschepen.nl. Verder ook in Schuttevaer

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X