Informatie voor de watersporter

HISWA Amsterdam Boat Show opent zondag 2 maart weer met SUP-tocht op paddle board door grachten

PERSBERICHT
hiswa_supAmsterdam – Na een succesvolle SUP Tocht in 2013 wordt de start van de HISWA Amsterdam Boat Show ook dit jaar weer op sportieve wijze ingeluid. Op zondag 2 maart aanstaande laten naar verwachting ruim 200 deelnemers zich met een SUP-board van hun beste kant zien in de grachten van Amsterdam. Hiermee wordt een Nederlands record gevestigd; niet eerder stonden zo veel mensen tegelijk op een Stand Up Paddle board. Dit jaar wordt tevens een wedstrijdelement aan het SUP-event toegevoegd, de HISWA SUP Race. De deuren van HISWA Amsterdam Boat Show in Amsterdam RAI gaan vervolgens op woensdag 5 maart open voor alle watersportliefhebbers van Nederland.
Op 2 maart vertrekken de deelnemers aan de HISWA SUP Tocht om 11.00 uur vanuit de RAI Haven. De HISWA SUP Race start vanaf roeivereniging “de Amstel” op de kruising Boerenwetering en Amstelkanaal. Zowel de tocht als de race hebben een afstand van 7 km en eindigen in de RAI haven. Bekende ‘suppers’ als Ike Frans, Carla Schellart, Stephan van den Berg, Morene Dekker en Martijn van Deth hebben zich al als deelnemer aangemeld. De inschrijving is vanaf 10 januari geopend en sluit op 24 februari. Voorwaarden voor deelname aan de SUP Tocht en Race zijn terug te vinden op www.hiswarai.nl/suptocht.
Over Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is.
Over HISWA Amsterdam Boat Show
Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot manoeuvreerclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen. Nieuw is HISWA Klassiek, met een mooie collectie klassieke schepen en onderdelen waar de Nederlandse nostalgie vanaf spat. En de wereld van HISWA Fun wordt uitgebreid met een nog ruimer assortiment funsport producten en veel demonstraties. Na een bezoek aan de HISWA – van 5 tot en met 9 maart in Amsterdam RAI – kunnen beursbezoekers perfect voorbereid van het nieuwe watersportseizoen gaan genieten.
Openingstijden
HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt € 12,50. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.
Meer informatie www.hiswa.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht