Informatie voor de watersporter

HISWA bepleit overgangsregeling jachtbouw bij BTW-verhoging

PERSBERICHT
Driebergen – Per 1 oktober verhoogt het kabinet de BTW van 19% naar 21%. Dat is nadelig voor zowel bootkopers als jachtbouwers. HISWA Vereniging – brancheorganisatie van de watersportindustrie – pleit, net zoals dit geldt voor bouwers van onroerende zaken, voor een overgangsregeling. Klanten betalen dan over de al voldane termijnen vóór de overgangsdatum van 1 oktober het oude tarief van 19%.
Klanten die een jacht in opdracht hebben bij een jachtbouwer en die na 1 oktober wordt opgeleverd, moeten in geval van de BTW-verhoging over alle bouwtermijnen 21% BTW betalen. Dus ook over de termijnen die vóór 1 oktober zijn betaald.
“Zeker onder de huidige economische omstandigheden kan de overgang naar een hoger BTW-tarief tijdens de bouwtijd van een jacht ertoe leiden dat klanten van hun bestelling afzien of deze uitstellen. Dat is nadelig voor onze leden, de jachtbouwers. Bovendien worden klanten die nu een jacht in opdracht hebben gegeven met een opleverdatum na 1 oktober, geconfronteerd met een prijsverhoging met terugwerkende kracht. Daarom pleiten wij voor een overgangsregeling”, aldus Geert Dijks, hoofd branchebelangen van HISWA Vereniging.
Kamerleden zijn inmiddels benaderd om de voorgenomen overgangsregeling op dit onderdeel voor de jachtbouw aan te passen.
Meer informatie www.hiswa.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht