Informatie voor de watersporter

HISWA onderscheidt NACRA 17 als ‘HISWA Zeilboot van het Jaar’, de Ned 70 als ‘HISWA Motorboot van het Jaar’ en de Rebelcell accu als ‘HISWA product van het Jaar’

Amsterdam – Tijdens de opening van de HISWA in de RAI zijn ook de winnaars bekend gemaakt van de verschillende HISWA-onderscheidingen. Bij de zeilboten heeft een vakjury de NACRA 17 uitgeroepen tot ‘HISWA Zeilboot van het Jaar’, en het motorjacht met de uitstraling van een marinevaartuig NED70 werd ‘HISWA Motorboot van het Jaar’. De lithium accu van Rebelcell won het predikaat ‘HISWA Product van het Jaar’ dankzij het toegangelijker maken van het elektrisch varen. 

HISWA Zeilboot van het Jaar
Onder de zeilboten viel de keuze op de Nacra 17 vanwege een aantal innovaties in een klasse waar de concurrentie hevig is. Juryvoorzitter Hugo van Wieringen, tevens eigenaar van jachtschipbouwer Azure Naval Architects, over de Nacra 17: “Innovatief is bijvoorbeeld het gekromde steekzwaard, dat veel lift genereert, en van de bemanning een gede balans controle verlangt in langsrichting voor een optimale snelheid. Hoewel de Nacra erg snel is, wordt dit bereikt met een relatief eenvoudig gebouwde en uitgeruste boot.” De andere genomineerde boten waren de makkelijk bedienbare J70 en de snel varende familieboot Hallberg-Rassy 412.

HISWA Motorboot van het Jaar
De jury koos de Ned 70 als Motorboot van het Jaar, die in de woorden van de juryvoorzitter Van Wieringen “een geheel uniek schip is geworden dat zeer goed voldoet aan de eisen van een efficiënt en zeewaardig schip. Ontwerp, bouw en afwerking zijn op vrijwel alle aspecten zeer geslaagd. Door de prettige vaareigenschappen en de goede indeling voelt het aan als een veel groter schip dan de toch al forse 70 voet.” Naast de Ned 70 waren ook de prachtig ogende Bronson 36 Islander en de snelle Long Island 40 Runabout genomineerd voor de prijs.

HISWA Product van het Jaar
Naast Zeilboot en Motorboot van het Jaar heeft een aparte jury, onder voorzitterschap van Jan Briek (hoofdredacteur ANWB/Waterkampioen), uit vier genomineerden tevens het HISWA Product van het Jaar gekozen. Deze prijs komt in plaats van de HISWA Innovatieprijs, omdat daarmee ook producten die een doorontwikkeling zijn van bestaande oplossingen in aanmerking komen. De keuze viel uiteindelijk op de Rebelcell 12V200 Marine lithiumionaccu. “De Rebelcell is lichter, kleiner en sneller op te laden dan andere accu’s. Het is een goede accu voor elektrisch varen, maar kan ook bestaande accu’s vervangen. Hij heeft een langere levensduur en is bovendien goed beveiligd. Daarnaast is de accu simpel, goedkoop en makkelijk te installeren”, aldus Jan Briek.

De Rebelcell is samen met de andere genomineerde producten te zien op het Nieuwe Producten Plein. Hier vindt u ook andere nieuwe producten/noviteiten van HISWA-exposanten. (Nauticlink, www.hiswarai.nlwww.nacrasailing.com, www.vripack.nl (NED 70), www.rebel-cell.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht