windverwachting

HISWA Product en Boot van het Jaar zijn een zwemvest, een dagzeiler en een afwijkende sloep

SAMSUNGAmsterdam – Tijdens de opening van de HISWA in de RAI door Volvo Ocean Race zeilster Carolijn Brouwer zijn ook de HISWA Product, Zeilboot en Motorboot van het jaar bekend gemaakt. Uit de genomineerde producten bleek de jury te hebben gekozen voor veiligheid en een type boot, dat aansluit op de meer vluchtige wijze van het beleven van de watersport.

Het Secumar Survival zwemvest werd beloond met de titel HISWA Product van het jaar vanwege het draaggemak en de kans dat het vest daardoor vaker gedragen zal worden.

Zeilboot van het Jaar werd de dagzeiler Essence 33. Volgens de bouwer zou de nieuwe generatie eigenlijk alleen nog maar voor een dagje willen varen.

Die vluchtigheid kwam ook tot uiting in de keus van de ‘Motorboot van het Jaar’. Opnieuw koos de jury niet voor één van de twee klassieke motorjachten, maar voor de Interboat NEO 7.0. ‘Een sloep die als je er opstapt voelt als een motorjacht.’ Volgens juryvoorzitter Hugo van Wieringen lag naast dit kenmerk ook de bijzondere vorm van het onderwaterschip ten grondslag aan de keus. (Nauticlink)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X