HISWA RAI 2013 richt focus op funsporten, honderden boten tot 10 meter, maar ook nog op een aantal bijzondere grotere boten

PERSBERICHT
Amsterdam – Op de komende HISWA kunnen watersportliefhebbers niet alleen in het bassin van de Water Fun Zone kennismaken met diverse fun sports; ook op de beursvloer wordt hier aandacht aan besteed. Met de nieuwe Fun Sport Zone maken fun sports sinds lange tijd weer deel uit van het HISWA-programma. Vooral Stand Up Paddling (SUP) staat in de schijnwerpers. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2013 gehouden in Amsterdam RAI.
Stand Up Paddling is de snelst groeiende watersport van dit moment. Deze sport, waarbij je staand op een SUP-board al peddelend voortbeweegt, is in Amerika al enige tijd ongekend populair. Hoewel je het niet meteen zou vermoeden, is ‘Suppen’ een hele goede workout, waarbij bijna alle spieren worden getraind. Inmiddels verovert het Suppen ook de Nederlandse wateren.
Beursmanager Joost Ringeling van Amsterdam RAI: “Hoe doe je dat eigenlijk, Suppen? Moet je dat leren? Mag je overal Suppen en kan het ook in de golven? Hoe krijg je een SUP-board vervoerd en hoe duur is zo’n board? Allemaal vragen waarvoor beursbezoekers terecht kunnen in de nieuwe HISWA Fun Sport Zone. Een groot aantal SUP-merken is aanwezig om het publiek wegwijs te maken. In het ruim 50 meter lange bassin van de Water Fun Zone kunnen bezoekers gedurende de hele beurs overigens ook zelf Suppen, windsurfen, waterskiën, zeilen en kanoën.”
Wind- of kitesurfen
Ook voor informatie over wind- of kitesurfen kunnen bezoekers terecht in de Fun Sport Zone. Van den Berg Surf geeft invulling aan de HISWA Fun Sport Zone. Eigenaar Stephan van den Berg, voormalig veelvuldig wereldkampioen windsurfen en winnaar van Olympisch goud in de jaren tachtig: “Stand Up Paddling en Surfen zijn fantastische outdoor sporten die bovendien voor iedereen toegankelijk zijn. Dat willen we bezoekers laten zien en ervaren tijdens HISWA 2013.”
HISWA SUP Event op 3 maart aanstaande
Op zondag 3 maart organiseert de HISWA in samenwerking met de organisatie van Friday Night SUP het HISWA SUP Event vanuit de RAI Haven. Vanaf 10:00 uur zal een zo’n groot mogelijke groep ‘Suppers’ door de Amsterdamse grachten peddelen en weer terug naar Amsterdam RAI.
Conceptwijziging HISWA: focus op boten tot tien meter
Tijdens HISWA 2013 zijn honderden boten te vinden, zoals zeilboten, sloepen, tenders, RIB’s en sportboten. Met verreweg de meeste boten die op beurs te zien zijn, kan deze zomer nog worden gevaren. HISWA 2013 legt hiermee een duidelijke focus op boten tot tien meter en biedt een zeer uitgebreid aanbod in dit segment. Het aanbod sloepen en sportboten in de RAI kent in Nederland zijn gelijke niet. Van eenvoudig en voordelig tot zeer luxueus en snel. Het nieuwe Sportboten paviljoen laat een grote diversiteit aan boten zien van verschillende merken. De collectie open zeilboten op de beurs bestaat onder meer uit stijlvolle day sailers en een groot aanbod sportieve wedstrijdboten. De HISWA Amsterdam Boat Show vormt voor iedere watersporter de perfecte gelegenheid om het seizoen te beginnen. Van recreatieve sloepvaarders tot doorgewinterde zeilers. Met duizenden onderdelen en accessoires zijn verreweg de meeste merken vertegenwoordigd op HISWA 2013 en is alles voor op en om de boot te vinden.
Ook grotere boten
Dat de beurs zich vooral richt op boten tot tien meter wil niet zeggen dat er niet een aantal bijzondere, grotere boten aanwezig is op de HISWA. Wat te denken van de ruim 21 meter lange Ned 70 van Nedyacht. Prachtig om te zien en met de Bronson 36 en de Island 40 Runabout één van de drie kandidaten voor de verkiezing van Motorboot van het Jaar 2013. De winnaar ervan wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de beurs, woensdag 6 maart, net als overigens de Zeilboot van het Jaar 2013, waarvoor onder meer de Hallberg-Rassy 412 genomineerd is.
Een andere verkiezing betreft motorboten en zeiljachten die in Nederland ontworpen of gebouwd zijn, liefst beide. De Hollands Glorie Awards, georganiseerd door Nautique, worden in verschillende categorieën uitgereikt aan zowel zeil- als motorboten die de afgelopen drie jaren op het water zijn verschenen.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X