Informatie voor de watersporter

HISWA RAI 2018 vanaf woensdag met 250 deelnemende bedrijven, daysailers, kajuitjachten, sportboten en het 'grootste aanbod sloepen ter wereld'

PERSBERICHT
Amsterdam – Woensdag 7 maart gaat de 63e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show van start. Met een gezellige binnenkomst via de HISWA haven, een groot aanbod boten, onderdelen en accessoires van ruim 250 deelnemers en een indrukwekkende programmering, is er voor iedere (aankomend) watersporter wat wils. Van speedboot, sloep en kajuitzeiljacht tot buitenboordmotoren, navigatieapparatuur en lijnen. Maar ook een dagelijkse veiling met leuke watersportproducten, interviews met topsporters, handige watersportgadgets, workshops bootonderhoud of koken aan boord en innovaties. Ook voor de jeugd is er genoeg te doen. Het grootste watersportevenement van Nederland is volledig vernieuwd en meer divers dan ooit. Wie binnenkort (weer) het water op wil, moet dan ook zeker een kijkje komen nemen van 7 t/m 11 maart in RAI Amsterdam.

Deelnemers
Op een boordevolle HISWA staan vanaf woensdag ruim 250 deelnemende bedrijven klaar om hun nieuwste boten en producten te tonen aan het grote publiek. Met het grootste aanbod sloepen ter wereld, een mooie selectie kajuitzeiljachten en daysailers en voor de PK-liefhebbers motorboten, snelle sportboten en (in/outboard) motoren. In het winkelcentrum kan geshopt worden voor nieuwe watersportspullen, zodat iedere watersporter na een bezoek aan de HISWA weer goed voorbereid het water op kan.
Programma
Aan activiteiten is ook zeker geen gebrek tijdens HISWA 2018. Het programma is geheel vernieuwd, met leuke, spectaculaire en leerzame activiteiten voor jong en oud.
HISWA Haven – De haven ligt vol met boten die uitnodigen tot uitproberen. Toekijken kan uiteraard vanaf het terras.
Mainstage – Met inspirerende sprekers op het gebied van topsport (o.a. Marit Bouwmeester, Roy Heiner en Gerd Jan Poortman) en andere spectaculaire prestaties (o.a. oceaanroeier Mark Slats en plastic soup surfer Merijn Tinga). Maar ook workshops koken aan boord en interessante presentaties over duurzaamheid.
Veiling – Dagelijks om 14 uur gaan de leukste watersportspullen onder de hamer. Van reddingsvest tot opblaasbaar supboard en van bootpoetsset tot waterdicht noodsignaal.
Demoplein – Leerzame, interactieve workshops over bootonderhoud. Welke antifoulings zijn geschikt, hoe splits je een ‘moderne’ lijn en hoe breng je de romp terug in nieuwstaat?
HISWA Hebbeding – Een overzicht van de meest handige musthaves voor op het water. Van slimme windmeter tot eco zeilmes en van warmtekussen tot draagbaar koffiezetapparaat.
Meet & Greet – Een ontmoetingsplek waar je met medewatersporters kunt (bij)kletsen, vaarroutes kunt delen en vragen kunt stellen aan de aanwezige experts.
InnovationLAB – Hier vindt de bezoeker een demonstratie van een aantal innovatieve projecten, de nominaties voor de Product van het Jaar en de nieuwe HISWA Hebbeding verkiezing. Ook watersport gerelateerde start-up bedrijven krijgen er een podium.
Veiligheidseiland – Informatie over wetgeving, voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorschriften om de bezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen.
Blue Water Cruising Forum – Gratis bijeenkomst op zondag 11 maart om 11 uur voor iedereen die een zeilreis over één of meerdere oceanen wil maken. De bezoeker komt alles te weten over de uitdagingen van zo’n tocht. Registratie is verplicht.
The Tent – Wie even wil uitrusten of gewoon simpelweg trek heeft in iets lekkers, kan terecht bij pop-up restaurant The Tent. Topkok Herman den Blijker zorgt hier voor een smakelijke lunch, borrel of diner.
Voor de jeugd
Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de Funsports Xperience. Ze kunnen er terecht voor een eerste les windsurfen, golfsurfen, suppen en meer. Ook tientallen meters door de hal zweven aan een zipline behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de jeugd t/m 12 jaar bij Optimist on Tour ervaren hoe het is om op zeilkamp te zijn en leren ze in het grote bad zélf zeilen in optimistjes. Op woensdag om 15 uur en op zaterdag om 10 uur is er bij HISWA Mainstage een humoristische, interactieve kindervoorstelling over klimaatproblematiek en duurzaamheid. Als het weer het toelaat zijn er in de haven ook verschillende activiteiten.
Praktische informatie
Van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats in RAI Amsterdam. Het evenement is op woensdag geopend van 11.00 – 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 – 18.00 uur. Entreekaarten zijn online te koop met €2,50 korting via www.hiswarai.nl/kaartverkoop. Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Het is mogelijk om bij je entreekaarten een voordelig NS-dagretour te bestellen. Geldig vanaf ieder NS-station in Nederland naar treinstation Amsterdam RAI. De schaatswedstrijden van het WK allround 2018 worden op de HISWA uitgezonden.
Meer informatie www.hiswarai.nl en het overzicht van alle activiteiten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht