windverwachting

Hiswa RAI wil in 2012 weer meer zeilboten en vindt weekje later plaats

Amsterdam – Een week lang kon watersportend Nederland zijn hart ophalen tijdens de Hiswa in de RAI. Ondanks het recordaantal activiteiten, workshops, clinics, presentaties en demonstraties kon de stijgende lijn niet worden ingezet. Noteerden Ernst & Young in 2010 nog 51.849 bezoekers, nu ligt het bezoekcijfer op 48.204. Deze daling wordt mede veroorzaakt door de voorjaarsvakantie in het zuiden van Nederland. SailReport.nl vroeg beursmanager Rikkert Graat naar zijn reactie.

“Het was een leuke week en er is veel gebeurd”, steekt hij positief van wal. “Het leek wel een hele maand. We zijn blij met hoe de Hiswa er nu stond qua aanbod. We hebben in een aantal segmenten best kunnen groeien, zoals in sportboten, sloepen en zeiljachten. We zijn gegroeid in activiteiten, dus er was meer beweging. We hadden diverse initiatieven verspreid over de beurs. We willen eigenlijk in elk segment iets te doen hebben. Dat mensen niet alleen de producten kunnen zien. Ze willen verhalen horen van anderen en inspiratie opdoen voor wat ze er zelf mee kunnen. Daar proberen we steeds meer aan te werken.” (SailReport)

2 Berichten

 • Akko

  12 jaren geleden / 7 maart 2011 om 21:02 uur

  Met meer dan 30000 (gratis) vrijkaarten in omloop toch slechts 48000 bezoekers ontvangen in de Rai. De Hiswa watersportbeurs is vanaf nu de 2de nationale beurs op watersportgebied.
  BootHolland stond op dik 47000 bezoekers zonder gratis vrijkaarten te verspreiden.
  Ik feliciteer de BootHolland organisatie!

 • johan

  12 jaren geleden / 10 maart 2011 om 11:43 uur

  In 2½ h beurs 2x bekeken, aanbod onder de maat veel lege plekken, niet watersportgebonden presentaties m.a.w aanfluiting.
  Wel Euro 50,- lichter voor kaartje en parkeren

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X