HISWA sponsor ‘adidas sailing’ wil met innovatieve zeilkleding de watersportmarkt veroveren

adidas_sailing
Bij adidas sailing zeilt iedereen. Hier Annelies van den Broek (sales en relatie-onderhoud)

PERSBERICHT
Stellendam – Adidas sailing is sponsor van de komende HISWA te Water, die van 2 tot en met 7 september in Amsterdam wordt gehouden. Dit partnerschap uit zich in twee stands op de watersportbeurs , waar men de innovatieve nieuwe collectie van vederlichte zeilkleding kan bekijken en ook direct kan kopen. Verder zullen er twee adidas sailing racezeilboten klaar liggen, waarop bezoekers kunnen aanmonsteren voor een gratis zeilclinic. Deze wordt onder andere gegeven door Calijn Muller, hoofdrol speelster in de televisieserie ‘WSV de Optimist’.
Het sportmerk Adidas heeft twee jaar geleden op corporate niveau besloten, dat het binnen iedere olympische sport nadrukkelijk aanwezig wil zijn. Onverschillig of dit nu bobsleeën, hockey of zeilen is. Dit heeft er toe geleid dat Adidas anderhalf jaar geleden haar entree heeft gemaakt in de watersport. Ook in Nederland is het merk de afgelopen maanden mondjes maat te verkrijgen geweest. Nu heeft adidas sailing haar plannen verder vorm gegeven door zoveel mogelijk in olympische cycli te denken.
Vanuit deze strategie is een ‘aanvalsplan’ gemaakt om op professionele wijze de watersportmarkt verder te veroveren. Binnen de Benelux is een professionele organisatie op gezet , die in 2015 als eerste doel een goed en gemotiveerd dealernetwerk moet opbouwen. Op deze solide basis zal het nieuwe watersportmerk naar het ‘eerste olympisch adidas sailing-jaar ‘ 2016 toewerken.
Naast het dealernetwerk bouwt adidas sailing ook verscheidene ‘belevingscentra’ op met een landelijke dekking. Bezoekers van deze centra kunnen de Adidas zeilkleding uitproberen tijdens adidas sailing-dagen, adidas sailing-wedstrijden, en klantendagen voor dealers. Al bestaande centra bevinden zich in Stellendam, Amsterdam, Biddinghuizen , Heeg en Ophoven (Be).
De nieuwe basis-organisatie valt onder Dragon Marine en bestaat uit zes personen: Annelies van den Broek ( sales en relatie-onderhoud), Robert Holmes ( brandmanager), Diana Kenters (verkoop binnendienst), Wim de Ruiter ( logistiek en magazijn), Edo Knoll ( inkoop en logistiek en organisatie), en Gerke Smakman ( marketing en sales ondersteuning en keyaccounts).
U vindt adidas sailing op de HISWA te Water (verkoopstand T10, collectiestand K560 en de clinics op B02), waar u persoonlijk kennis kunt maken met ‘the crew’ en de kwaliteit van de kleding kunt ontdekken.
Meer informatie www.adidassailing.eu en Voorbeeld adidas sailing Centrum