Informatie voor de watersporter

HISWA te Water 2014 heeft nu al 40 primeurs, 15 nieuwe deelnemers en verwacht ongeveer 300 nieuwe boten

PERSBERICHT
hiswa_te_water_2014Amsterdam – Met nog ruim 4 maanden te gaan, hebben exposanten van de HISWA te water nu al ruim veertig (wereld)primeurs aangekondigd. Ook telt de bootshow naast de vele trouwe deelnemers op dit moment een vijftien bedrijven die voor het eerst meedoen. Naar verwachting liggen van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september circa 300 nieuwe boten van Nederlandse en internationale makelij afgemeerd aan de steigers van Amsterdam Marina op de NDSM-werf. Daarmee bestendigt de HISWA te water haar positie als meest complete in-water bootshow van Noord-Europa.
Innovatie
“We zien dat op dit moment zowel bij de motor- als zeiljachten al evenveel primeurs zijn aangekondigd door exposanten als vorig jaar in totaal. Naar verwachting zullen daar de komende maanden nog zeker een aantal bijkomen. Het lijkt er dus op dat er weer meer beweging in de markt zit qua innovatie en ontwerpen van nieuwe of aangepaste modellen. In ieder geval zien de jachtbouwers en importeurs de HISWA te water kennelijk als het juiste platform om hun primeurs te presenteren en daarmee bieden we de bezoekers een breed aanbod met veel nieuws”, aldus project manager Michelle Jonker.
Blikvangers
Een greep uit enkele wereldprimeurs die tot op heden zijn aangekondigd bij de motorjachten: de Andante 436 van Aquanaut Yachting, de Executive 1500 van B. van den Hoven Jachtbouw, de Cruising Studio van Cruising home, de Boarncruiser 42 Retro Line OK-HT van De Boarnstream, de Korvet 14 van Deep Water Yachts, de DutchCat 12 van DutchCat, de FS Concordia Experience 50 van FS Schiffstechnik, de Knobbe Classic 39 van Knobbe Jachtbouw, de Favorite 1500 van Mulder Shipyard, de North-Line 42 Wheelhouse van North-Line Yachts, de Pikmeercruiser 44 AC van Pikmeercruisers Grou, de Panorama FF46 van Steeler Yachts en de Storm X-53 F van Storm Yachts. De Flybridge 98 van Mulder Shipyard is met haar 30 meter het grootste motorjacht dat tot op heden is ingeschreven en een absolute blikvanger aan de steigers. In het segment van sloepen en sportboten zijn de Da Vinci 30, de Intercruiser 31 Cabrio, de isloep 777 en de Criss*Cross 28 Corsair voorbeelden van nieuwe modellen op de Nederlandse markt.
Ook de jachtbouwers en importeurs van zeiljachten laten zich niet onbetuigd. Zo zijn er wereld- en Nederlandse primeurs te bewonderen van de merken Arcona, Elan, Salona, SwedeStar, Comar, Saare, Maxi, Bestevaer, Mody, Varianta, Winner en X-yachts.
Nieuwkomers
Op het water zijn diverse nieuwe jachtbouwers of importeurs te vinden zoals BMA Yachting Services, Deep Water Yachts, DutchCat, Stoop Jachtbouw, FS Schiffstechnik, Honda, Jachtbouw Knobbe en Varianta Nederland. Ook op de kade zijn er nieuwkomers onder de toeleveranciers waaronder Drinkwaard, Gebo, Craftsman Marine Benel, Europe Cosmetics Group, Holland Marine Parts, MultiMill en Swiss Tech.
HISWA te water 2014
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 2 tot en met zondag 7 september 2014 in Amsterdam Marina op de NDSM-werf. Openingstijden dagelijks van 11.00 – 19.00 uur. Delta Lloyd is hoofdsponsor, I amsterdam partner en Gaastra en Amsterdam Marina suppliers van het evenement.
Toegangskaarten zijn vanaf 1 juni online met korting te bestellen en tijdens het evenement ook aan de kassa.
Meer informatie www.hiswatewater.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht