Informatie voor de watersporter

Hiswa te Water 2023, groter dan ooit

Als belangrijkste watersportbeurs van Noord-West Europa maakt de Hiswa te Water een enorme groei door. De editie van 2022 was al groter dan de voorgaande en dit jaar zal als een recordjaar de boeken in gaan. Tussen 30 augustus en 3 september 2023 zal de Bataviahaven in Lelystad gevuld zijn met meer dan 400 boten. Een record.

Dutch built

De Hiswa te Water wordt elk jaar in de Bataviahaven van Lelystad gehouden. De haven met de karakteristieke halfronde vorm ligt op een steenworp afstand van Schiphol Amsterdam Airport en de Nederlandse randstad. De beurs afficheert zich de laatste jaren steeds sterker als internationale pleisterplek voor liefhebbers van Dutch Design en Dutch Built jachten. Topmerken als Wajer, Holterman, Sturiër, Steeler, De Alm, Linssen, Van der Heijden, Saffier, KMY en Altena nemen hun nieuwste modellen mee naar Lelystad. Deze op-en-top Nederlandse jachten zijn voorzien van de modernste interieurtrends en de meest geavanceerde technologieën. Verder zijn natuurlijk de bekende buitenlandse merken volop vertegenwoordigd via hun dealers/importeurs.

Primeur

Afgelopen week is het 400ste jacht ingeschreven voor de beurs, die nu vrijwel compleet is uitverkocht. Deze inschrijving kwam op naam van Brunia Watersport uit Biddinghuizen. Zij brengen als primeur de spectaculaire G-force 10 van het Finse Greenbay Marine naar de Bataviahaven. Deze snelle, 10 meter lange kajuitmotorboot wordt geleverd met 1 of twee inboard diesels en was nog niet eerder in Nederland te zien.

G-force 10 van het Finse Greenbay Marine / Brunia Watersport

Duurzaam varen

Elk jaar toont de beurs een grote vertegenwoordiging van de in Nederland populaire sloepen en tenders. Ook zeiljachten en houseboten zijn in alle soorten en maten te bezichtigen. Bijzonder is dat er veel aandacht is voor duurzaam varen en allerlei fossielvrije aandrijvingsvormen. De grote buitenboordmotorenmerken zoals Mercury, Yamaha, Suzuki en Honda hebben er hun eigen paviljoen met tientallen boten die zijn voorzien van hun motoren. Zoals ieder jaar zal een jury van deskundigen voorafgaand aan de beurs de boten van het jaar uitkiezen. Er zijn prijzen te winnen in de drie categorieën zeiljachten, motorboten en sloepen&tenders. Ook worden voorafgaand aan de beurs een start-up prijs en een oeuvre award toegekend.

Aankleding

Bijzonder is de aankleding van de Bataviahaven tijdens het evenement. De grootste jachten zullen worden afgemeerd aan de ‘boulevard’. Dit jaar is de catering in handen van het internationaal vermaarde Maison van den Boer. Ook sloot de organisatie een exclusief contract af voor de levering van Bernardus wijnen. Daarnaast zijn er diverse pleinen waarop deskundigen verschillende onderhoudstechnieken en nautische handigheden zullen demonstreren. En er is speciale aandacht voor allerhande funsports. Met meer dan 400 boten van ruim 250 verschillende exposanten is de organisatie erin geslaagd om een voor alle watersporters aantrekkelijk aanbod te presenteren. En nergens liggen naast het internationaal aantrekkelijke aanbod voor de thuismarkt, meer exclusieve en kwalitatief hoogwaardige jachten van Nederlandse makelij bij elkaar. De Hiswa te Water wordt van 30 augustus tot en met 3 september gehouden in de Bataviahaven van Lelystad.

Voor meer informatie: hiswatewater.nl

Foto: Hiswa te Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht