Informatie voor de watersporter

Hiswa te Water 2024: Kijken en genieten

De Hiswa te Water wordt dit jaar van 28 augustus tot en met 1 september in de Bataviahaven van Lelystad georganiseerd. De show is groter en heeft het grootste aantal primeurs ooit. Met de mooiste nieuwste jachten tussen zes en 24 meter en talloze accessoires is het dé plek om als watersporter te kijken en te genieten.

Internationaal

De Hiswa te Water is toonaangevend in Noordwest Europa vanwege het aanbod van meer dan 400 nieuwe jachten uit Nederland, Europa, Azië, de Verenigde Staten en zelfs uit Australië. De Hiswa te Water is een beurs die er internationaal toe doet en waar iedereen zich graag laat zien. Afgelopen maart meldde de beursorganisatie dat vrijwel alle beschikbare plaatsen in de haven waren uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling komt er een groot aantal verschillende boten. Beursdirecteur Arjen Rahusen: “Op het internet is het aanbod versnipperd, maar in de Bataviahaven ligt alles overzichtelijk bij elkaar. We tonen een grote diversiteit aan boten, niet alleen sloepen en RIB’s die enorm op elkaar lijken. De Hiswa te Water biedt een breed assortiment, zodat er voor de bezoekers veel te vergelijken valt.”

Compleet pakket

Op de beurs is meer te zien dan alleen mooie boten. Voor de bezoekers is het fijn dat er in de Bataviahaven een nieuw, klasse restaurant met speciale wijnen en een VIP terras aan het water komt. Ook het aanbod op de kade is uitgebreid, maar uitsluitend met producten die watersport – gerelateerd zijn. Er zijn diensten- en informatie-stands, maar er is ook veel aandacht voor zelf klussen aan de boot, fun-producten en spektakel op en rond het water. Rahusen: ”Op de Hiswa te Water vind je een compleet pakket voor alle watersporters. “

Bijzondere primeurs

Dit jaar krijgen bezoekers bij de entree in Lelystad een gratis, kleurrijk Hiswa te Water Magazine uitgereikt. Dit magazine is ook voorafgaand aan de beurs te downloaden. Het bevat de beursplattegrond en alle andere belangrijke beursinformatie, maar ook boottesten en veel informatie over bijzondere primeurs en trends. Voor de Hiswa te Water zijn weer veel bijzondere jachten aangemeld. Een kleine greep: In het enorme aanbod aan zeiljachten springen direct de Arcona 50 en de Shogun 43 in het oog, snelle comfortabele jachten voor de verwende zeiler. Beide jachten wonnen al diverse internationale prijzen. De Nederlandse zeiljachtenbouwers hebben ook veel nieuws. Saffier komt naar verwachting met een primeur, net als het Friese Breehorn. KM Yachting ligt in Lelystad weer met twee stoere Bestevaers.

Motorjachten

Bij de motorjachten is de keuze zo mogelijk nog groter. In het hoogste segment is opvallend de Nederlandse inbreng van de Stratos DB 50 van Lengers Yachts, de Mulder Favorite 1700, de Holterman X65, de Steeler Ocean Explorer 22, de Van der Heijden Phantom Flybridge 70 en de Vanquish VQ 58. Dit vooral in Amerika populaire Nederlandse merk ligt voor het eerst op de beurs in Lelystad. Uit Italië komen de prachtige Lilybaeum Levanzo 31 en de even fraaie Solaris Power Lobster 48. Verder zijn er primeurs van het Franse Prestige, het Britse Princess en de opvallende Australische Riviera Sports Yacht 4600 Platinum. Ook dit merk is voor het eerst in Lelystad vertegenwoordigd. En natuurlijk zijn er weer veel snelle, luxe en fraaie RIB’s te bewonderen.

Sloepen, tenders en buitenboordmotoren

Echt Nederlandse boottypes zijn de sloepen en tenders. In dat segment is de keuze overweldigend. De grootste in dit soort is de Gulliver 1300. Een schitterend aluminium model is de 10 meter lange Zilverman tender. Enkhuizen sloep neemt de nieuwe 922 cabin mee en AluShip neemt liefst drie primeurs voor haar rekening, de S-tender, de 720 cabin tender en de Tyfoon. In het elektrische segment mogen de Qrafter e-Qruiser 680 plus en de Italiaanse Transfluid sloep niet worden vergeten. De grootste stands zijn traditiegetrouw voor de merken buitenboordmotoren. De dealers van Mercury, Yamaha, Honda en Suzuki tonen hun boten aan de steigers van hun favoriete buitenboordmotorenmerk. We zouden nog veel meer bijzondere merken en primeurs kunnen noemen, maar er komen telkens mooie nieuwe primeurs bij. Volg daarvoor de social media en kijk regelmatig op Hiswatewater.nl voor de nieuwste berichten.

Feestelijk

Een belangrijk onderdeel van de beurs is de Boot van het Jaar verkiezing. Dit jaar waren er meer voordrachten voor deze prijs dan ooit. Ook is er dit jaar in elke jury (van zeiljachten, motorboten en van sloepen & tenders) een publiekszetel ingesteld. Binnen een dag kwamen hiervoor bijna 200 aanmeldingen bij de organisatie binnen. De genomineerden en de winnaars van de Boot van het Jaar prijs worden op 27 augustus, op de avond voor de opening bekend gemaakt. Verder is er tijdens de Hiswa te water elke dag wel een feestje te vieren. De KNRM, die dit jaar 200 jaar bestaat, zal aan een eigen steiger opnieuw veel gasten en redders aan de wal verwelkomen. Bedrijven als Linssen (75 jaar), De Boarnstream (60 jaar), X-Yachts Benelux (40 jaar) en Jonkers Yachting (25 jaar) zullen op de beurs aandacht geven aan het bereiken van een bijzondere mijlpaal. De sfeervolle locatie met uitstekende cateringvoorzieningen leent zich hier bij uitstek voor. Voor watersport liefhebbers is Lelystad deze zomer dé plek om te kijken, te kiezen en te genieten.

Voor meer informatie: hiswatewater.nl

Foto: Hiswa te Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht