windverwachting

HISWA te Water beleeft 'vliegende start op nieuwe lokatie' met 25.907 bezoekers, 'een derde meer' dan in 2011

PERSBERICHT
Amsterdam – De HISWA te water 2012 die de afgelopen week in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf plaatsvond, heeft een vliegende start op haar nieuwe locatie gemaakt. Tevreden exposanten, enthousiaste bezoekers, prachtige boten en de vele activiteiten op het water zorgden, geholpen door het prachtige weer, voor een dynamische sfeer op de bootshow. De HISWA te water trok 25.907 bezoekers, 35% meer dan vorig jaar.
 
Missie geslaagd
“Dit was natuurlijk een droomstart,” vertelt Farouk Nefzi, directeur HISWA Multimedia. “Er is de afgelopen maanden door ons, door de gemeente Amsterdam, door Amsterdam Marina en alle onderaannemers zo hard gewerkt om de bootshow op de nieuwe locatie gerealiseerd te krijgen en het was natuurlijk heel spannend hoe de reacties zouden gaan zijn. Die zijn van alle kanten positief, hoewel er natuurlijk altijd verbeterpunten zijn en daar gaan we mee aan de slag. Als organisatie hebben wij ook de eerste stappen gezet om de belevingsfactor op de beurs beter invulling te geven. Daar zijn we met name op het grote stuk water naast de marina goed in geslaagd. Jong en oud heeft hier de hele week genoten van proefvaren, KNRM-demonstraties, wedstrijdjes, zeil- en roeiclinics en de H-2Flow Flyboarders.
Het blijft op onze bootshow natuurlijk primair om de boten gaan, maar die belevingsfactor gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Wat we deze week ook hebben mogen ervaren zijn de onverwachte mooie momenten op deze locatie. Bijna iedere dag voer er een groot cruiseschip voorbij, op vrijdag passeerde het Ecuadoriaanse tall ship Guayas dat ons en de Clipper Stad Amsterdam begroette met zeven saluutschoten, Olympische zeilers die spontaan meededen aan onze activiteiten, Henk de Velde die een nieuw reisplan aankondigde; er gebeurde iedere dag wel iets bijzonders dat niet gepland was maar zeker voor extra reuring zorgde.”
Serieuze belangstelling
De HISWA te water heeft de watersportbranche weer een impuls gegeven. Exposanten toonden zich voorzichtig optimistisch en spraken van serieuze belangstelling van het publiek. Stormer Marine ontving veel potentiële klanten op hun stand en verwacht naar aanleiding van hun deelname aan de beurs nog de nodige verkopen. Suzanne Hoornweg van West Yachting toonde zich eveneens zeer tevreden en het viel haar ook op dat er veel Russische, Duitse en Engelse bezoekers waren. Harrold van Asselt van Raymarine was vanaf het begin zeer enthousiast over de nieuwe locatie en de visie van de organisatie op het beursconcept. “Het is zelfs nog veel beter uitgepakt dan verwacht.”
Voor Amsterdam Marina was de HISWA te water een ideaal moment om booteigenaren op de nieuwe permanente jachthaven te wijzen. Zij ontvingen dan ook veel aanvragen van toekomstige vaste ligplaatshouders.
HISWA Nautisch Centrum Amsterdam
Na volgende week wordt de bouw van het toekomstige HISWA Nautisch Centrum Amsterdam dat uiterlijk in de zomer van 2013 opgeleverd wordt, hervat. De contouren van het ovaalvormige gebouw dat op de kop van de pier verrijst, zijn al goed zichtbaar. Naast de kantoren van HISWA Vereniging en HISWA Multimedia komen hier de jachthavenvoorzieningen van Amsterdam Marina. Op de begane grond komt een restaurant met rondom terrassen en aanlegplaatsen. Rondom de jachthaven komt ruimte voor meerdere nautische bedrijven en woningen, waarmee de NDSM-werf de komende jaren omgevormd wordt tot dé nautische hotspot van Amsterdam. Of zoals burgemeester Eberhard van der Laan het op de officiële opening zo passend wist te verwoorden: “De komst van de HISWA naar de NDSM-werf is zo belangrijk omdat het onze stad weer verbindt met haar maritieme geschiedenis.”
HISWA te water 2013
De volgende editie van de HISWA te water vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013 in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.
Van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2013 kunnen watersportliefhebbers eerst nog in Amsterdam RAI terecht voor de HISWA 2013.
Meer informatie op www.hiswatewater.nl of op Facebook en Twitter (#hiswatewater).

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X