windverwachting

HISWA te Water blijft ook in 2017 de ontmoetingsplaats voor bootbezitters en bootkopers

PERSBERICHT
Amsterdam – Van 29 augustus tot en met 3 september 2017 is er op de HISWA te water in de Amsterdam Marina van alles te beleven. Naast honderden watersportartikelen, 250 boten en de nieuwste trends en snufjes op het gebied van watersport is er voor jong en oud van alles te beleven.

Activiteitenprogramma voor jong en oud
Beursmanager Michelle Jonker: “We willen onze bezoekers een complete dag uit bieden. Watersporters moeten kunnen kopen, kijken, inspiratie opdoen en vooral hun hobby kunnen beleven. “
Varen
De watersportbeurs gaat de hele week op zoek naar de beste watersporter van Nederland. Tijdens het NK Manoeuvreren zoekt de in-water bootshow samen met Raymarine naar de watersporter die het best kan Manoeuvreren, aanleggen en slalommen. Dagelijks worden prijzen uitgereikt. De weekwinnaar wint een vliegles voor drie personen van Wooning Aviation in Lelystad. Naast het NK manoeuvreren kunnen bezoekers mee het water op met een historische reddingsboot van de KNRM, mee over het IJ en de grachten met Sight Seeing tours en een proefvaart maken met een aantal nieuwe modellen. Pieter-Jan Postma neemt bezoekers mee op zijn catamaran en laat zien waar de boot allemaal toe in staat is.
Inspiratie
In het Motorboot-theater organiseert Motorboot/Roskam Media diverse presentaties en themadagen. Watersporters doen er inspiratie op over varen in Frankrijk (woensdag), Duitsland (donderdag) en op groot water (dinsdag en vrijdag). Zaterdag staat de dagboot centraal, met daarbij tips over hoe je er méér plezier aan beleeft. Het theater sluit zondag af met een presentatie over het varen op de Nederlandse Waddenzee.
Dromen
Natuurlijk moet op een watersportbeurs ook flink gedroomd kunnen worden. Vertrekkers Joshua en Katia komen na 6 jaar rond de wereld te hebben gevaren definitief terug naar Nederland. Tijdens de HISWA te water varen ze de Amsterdam Marina binnen, waar hun familie en vrienden op hen wachten. De hele week vertellen zij bezoekers over alles wat ze hebben meegemaakt. Bij Boten met een verhaal liggen zeil- en motorboten waarvan de schipper, bouwer of eigenaar de bezoekers graag meeneemt in een bijzondere anekdote of een spannend verhaal. Van een avontuurlijk bouwproces tot wereldreis. Het Boten met een verhaal biedt daarmee ook een beetje avontuur op de steigers.
Kinderen
Speciaal voor kinderen is er op de HISWA te water genoeg te beleven. Voor kinderen tot 13 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma meert de Optimist on tour weer aan. Kinderen kunnen kennismaken met varen in een Optimist of andere watersporten uitproberen zoals kanovaren.
Compleet overzicht aan boten
De HISWA te water biedt een breed en divers overzicht van kleine en grote boten, serie gebouwd of custom-built, gemaakt van aluminium, staal of polyester. Ook dit jaar tonen exposanten een tientallen (wereld)primeurs. Voor mensen die zich willen oriënteren op een eventuele aankoop is de HISWA te water de aangewezen plek, aangezien praktisch alle grote Nederlandse en Europese merken op de bootshow vertegenwoordigd zijn. Het aanbod bestaat uit daysailers, kajuitzeilboten, zeiljachten, catamarans, motorjachten, sloepen, tenders, sportboten en RIBs.
Meer informatie www.hiswatewater.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X