windverwachting

Hiswa te Water en Amsterdam RAI starten gezamenlijk onderzoek voor één gecombineerde HISWA RAI en HISWA te Water

PERSBERICHT
Amsterdam – De organisatoren van de twee grootste Nederlandse watersportbeurzen, HISWA en HISWA te water, gaan de haalbaarheid van één gecombineerd evenement onderzoeken. Daarmee geven organisatoren HMM Exhibitions – namens HISWA Vereniging – en Amsterdam RAI gehoor aan de wens van exposanten tot één toonaangevend, jaarlijks watersportevenement. Onderzoek onder exposanten en bezoekers moet de komende maanden duidelijk maken of de succesfactoren van beide beurzen te integreren zijn in een nieuw concept. Naar verwachting is eind juni bekend of een combinatiebeurs vanaf 2016 te realiseren is.
De HISWA in maart richt zich vooral op toebehoren en kleinere boten (tot 10 meter) en de HISWA te water in september vooral op een breed assortiment boten in het water. Eén groot gecombineerd evenement is aantrekkelijker voor bezoekers en levert een kostenvoordeel op voor exposanten die nu op beide beurzen staan. Het haalbaarheidsonderzoek richt zich vooral op het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak en overeenstemming over het tijdstip. Het nieuwe evenement moet in ieder geval ruimte bieden aan alle productsegmenten van HISWA en HISWA te water, inclusief de boten met ligplaatsen in het water.
Succesvolle edities
De afgelopen editie van HISWA te water en HISWA 2015 zijn gegroeid in exposanten en bezoekersaantallen in vergelijking met de vorige edities. Paul Boomsma, directeur HMM Exhibitions: ‘Het lichte herstel in de watersportbranche zorgt ervoor dat de branche met optimisme kan meedenken over de kansen van een gecombineerd evenement’. Ids Boersma, directeur RAI Exhibitions, beaamt dit: ‘We moeten dát evenement neerzetten dat de branche nodig heeft en waar het publiek graag naar toe komt. De mooie resultaten van de afgelopen HISWA en HISWA te water onderstrepen het belang van een sterk platform voor deze sector.’
HISWA te water 2015
De voorbereidingen voor de komende HISWA te water, van 1 tot en met 6 september in Amsterdam Marina, zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al meer dan 100 exposanten ingeschreven voor de meest complete in-water boat show in Noord-Europa. De HISWA te water heeft een internationaal aanbod in het water van ongeveer 300 boten in lengte variërend van 3 – 25 meter met een uitgebreid aanbod van nautische producten en diensten op de kade.
Meer informatie www.hiswarai.nl en www.hiswatewater.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X