HISWA te Water met Kenniseiland vol leerzame en speelse activiteiten gericht op begroepsmogelijkheden maritieme sector

PERSBERICHT
Amsterdam – Het HISWA Kenniseiland is dit jaar wederom aanwezig op de HISWA te water in Amsterdam, die volgende week van 3 tm 8 september plaatsvindt. Alles draait er om leren en werken in de martieme en watersportsector. Het kenniseiland heeft als thema: your future full of energy. Jongeren kunnen er terecht voor informatie over allerlei opleidings- en beroepsmogelijkheden.
Het stimuleren van de instroom van jongeren is belangrijk. Er zijn veel en diverse kansen om te leren en te werken in de maritieme of watersportsector: de toekomst is er vol van energie. Maritieme bedrijven hebben dringend behoefte aan personeel. Vergrijzing en ontgroening spelen hier een substantiële rol. Ondanks de huidige lastige economische situatie heeft de watersport altijd behoefte aan vakmensen. Nieuwe instromers – vooral met een technische achtergrond – zijn zeer welkom in de watersportindustrie. Om hen op een interactieve manier te interesseren voor een beroep en/of opleiding, staat het Kenniseiland bol van de beleving. Vaardemonstraties, lezingen, bouwsessies en vele andere activiteiten passeren de revue.
Van vaardemonstratie tot en met zeilhijswedstrijd
Verschillende partners participeren in het Kenniseiland:
1. TU Delft
Het solar boat team van TU Delft geeft voorlichting over het gebruik van zonne-energie in de jacht- en scheepsbouw. Het team verzorgt presentaties en vaardemonstraties met een solar boat.
2. Nederland Maritiem Land
NML geeft voorlichting over beroeps- en opleidingsmogelijkheden in de maritieme sector. Bezoekers kunnen een model solar boat bouwen. Dit kost ongeveer 15 minuten tijd. NML is aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag.
3. De Eendracht
De Eendracht geeft informatie over de zeilreizen, zeilkampen en opleidingsreizen die ze organiseren voor jongeren. maken met het zeilschip De Eendracht. Jongeren het zeezeilen laten beleven staat daarin centraal. Daarnaast organiseert De Eendracht het Keesje Gooien, het werpen van een loodlijn naar de wal.
4. SZS
SZS promoot het beroep van en de opleiding voor zeilmaker. SZS organiseert een zeilhijswedstrijd op het Kenniseiland.
ROC Friese Poort neemt niet deel aan het Kenniseiland, maar is wel aanwezig op de HISWA te water met een sloep. Leerlingen van de opleiding Medewerker Watersportindustrie hebben deze sloep gebouwd. Bezoekers en relaties van exposanten kunnen gratis een rondje varen met de sloep.
Programma basisscholen
Het Kenniseiland werkt verder mee aan een programma voor leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen. Zij nemen deel aan het Keesje Gooien, een zeilhijswedstrijd en een vaardemonstratie met een solar boat. Als vervolg op het bezoek aan de beurs krijgen de leerlingen een introductieles op school over de maritieme sector door NML.
Het HISWA Kenniseiland bevindt zich op een ponton in het water en heeft standnummer C30.
Meer informatie www.hiswatewater.nl en toegangskaarten met reductie

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X