Informatie voor de watersporter

Hiswa te Water voller dan ooit

Het is feest op de kantoren van de Hiswa te Water organisatie. De beurs die van 31 augustus tot en met 4 september in Lelystad wordt gehouden is voor exposanten totaal uitverkocht. Ruim 330 boten hebben wel een plek in de Bataviahaven tijdens de Hiswa te Water 2022. 

Directeur Arjen Rahusen van de Hiswa te Water is trots dat de beurs van dit jaar alle records van de voorgaande edities in Lelystad zal verbreken. ,,Na twee verloren Corona jaren is het fijn dat de bedrijven in de watersport zich loyaal hebben getoond en massaal op de beurs hebben ingeschreven. Dat maakt dat we een geweldig divers aanbod van boten en accessoires kunnen tonen. We verwachten veel spektakel, dat begint al met de opening door Olympisch kampioen windsurfen Kiran Badloe.”

Aan spectaculaire boten is evenmin een gebrek. Aan een speciale steiger in de Bataviahaven liggen tal van superluxe motorjachten uit het allerhoogste segment. Aan de andere kant van het spectrum zien we veel budgetboten, zoals sloepen, opblaasboten en consoleboten. Dankzij de outboard paviljoens komen de liefhebbers van snelle motorboten volop aan hun trekken. Dit jaar is er ook een verrassend groot aanbod van zeilboten en zeilcatamarans. De trend van deze tijd is ‘elektrisch varen’ en voorbeelden daarvan zie je overal op beurs terug.

Aan het succes zit ook een keerzijde. Enkele tientallen bedrijven die nog niet over hun deelname hadden beslist kregen te horen dat voor hen dit jaar tijdens de Hiswa te water geen plaats is. Dat is extra jammer omdat er tijdens de beurs ook veel andere activiteiten rond de watersport worden georganiseerd. Dagelijks zijn er demonstraties over boot-onderhoud en navigatie. Verder is er op 1 september de Watersport Carrière-dag, waarin alle aspecten van het werken in de watersport voor het voetlicht komen. Veel exposanten zijn op zoek naar goed personeel en aan de andere kant biedt deze dag een kans aan mensen die dromen van een job in de leukste branche van het land.

Op iedere beursdag zal een felbegeerde prijs in het kader van de Boot van het Jaar worden uitgereikt. In de dagen voorafgaande aan de beurs maken de juryleden van de Boot van het Jaar verkiezing proefvaarten met de genomineerde boten. Dit jaar zijn er prijzen in de categorieën motorboten, zeiljachten en sloepen & tenders. Ook worden de Start-up prijs en de Oeuvreprijs uitgereikt. Dagelijks maakt het team van Watersport-tv.nl op de beurs een video impressie. Ook bespreken de mannen van Vaarplezier de laatste nieuwtjes in hun podcast.

De Hiswa te Water 2022 is de plek om je te laten inspireren en informeren over boten, jachten, motoren en al het andere dat de watersport zo mooi maakt. Hiswa te Water,31 augustus t/m 4 september Bataviahaven Lelystad.

Voor meer informatie: hiswatewater.nl

Foto: Hiswa te Water

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht