123 stickers

Hiswa Vereniging wil naar hartje Amsterdam

Driebergen – Hiswa wil het hoofdkwartier verhuizen van Driebergen naar het NDSM-terrein in het centrum van Amsterdam. De bouwaanvragen lopen en medio volgend jaar krijgen omwonenden en ondernemers inspraak. Wellicht kunnen de ruim 40 Hiswa-medewerkers dan in 2012 verhuizen. ‘We zitten hier tussen de eekhoorntjes, maar een club als Hiswa hoort bij het water te zitten’, zegt directeur Farouk Nefzi van Hiswa Multimedia.

Over het plan wordt sinds 2007 met Amsterdam gesproken. Het oude NDSM-terrein krijgt een nieuwe bestemming en bedrijven als MTV en Hema zijn er al gehuisvest. Voor de Hiswa komt er een nieuw te huren gebouw in het water, naast het Kraanspoor. De gemeente legt een golfbreker aan voor een evenementen- en passantenhaven met enkele honderden ligplaatsen. Die komt in handen van een projectontwikkelaar, met wie afspraken worden gemaakt over evenementen als de natte Hiswa, die nu nog in IJmuiden zit. ‘Hiswa kan en wil geen jachthaven exploiteren, dat doen onze leden al’, zegt Nefzi.

Amsterdam steekt circa drie miljoen in de golfbreker, volgens een impactstudie een goede investering, want het nieuwe centrum kan jaarlijks vele miljoenen opleveren aan extra bezoek en bestedingen. De verhuizing verloopt volgens Nefzi budgettair neutraal voor Hiswa. (Schuttevaer)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X