Informatie voor de watersporter

Hoe de ervaring van een zeilwedstrijd op het IJsselmeer later tot inzicht in het eigen functioneren kan leiden

Vanaf mijn 7e jaar zeilde ik wedstrijden in een Optimist op Loosdrecht. Mijn ouders gingen enthousiast mee maar geld uitgeven aan duur materiaal vonden ze onzin. In Loosdrecht heerste er een ‘voor mijn kind is niets goed genoeg’ cultuur. Of ze konden zeilen of niet, kinderen kregen de beste bootjes, nieuwe zeiltjes, dure auto’s stonden klaar om kindlief overal heen te brengen. Ik was (en ben) trots dat ik met oud materiaal altijd eindigde bij de eerste drie. Toen ik elke wedstrijd won vond ook mijn vader het tijd voor een betere boot. Ik zal een jaar of 11 geweest zijn toen ik meedeed aan een internationale zeilwedstrijd op het IJsselmeer. (managementsite.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht