windverwachting

Hoger op,
ver weg van het massatoerisme

Ver weg van het massatoerisme. ‘Zeilen in Zweden’ is een leuk concept voor wie dol is op de Skandinavische scheren, de rust en een beetje zwerfzeilen. Je mag zelf weten in hoeverre je gebruik maakt van de ondersteuning van het flotielje. En die ondersteuning is gedegen want de Zweeds-Nederlandse Karin Andersson die geboren en getogen is in het Bohuslän-gebied nabij Göteborg zeilt zelf mee, met haar Friese partner Siart Smit, een ervaren zeezeilinstructeur. Er wordt gevaren met Marieholm Folkboats.

Nog verder weg van het massatoerisme. Kamminga Sailing biedt in juli een sportief buitenkansje: met de 17 meter lange Hilde Baudine meedoen aan de Colin Archer Memorial Race vanuit Lauwersoog naar het Noorse Larvik. Terug ga je per busje, dat dan tegelijk nieuwe deelnemers heeft gebracht aan de vervolgtocht langs de Noorse kust. Zo zijn er vijf reizen waarin je kunt genieten van de mix van de natuur van de fjorden, het zeilplezier en de Noorse cultuur.

Het verste weg van het massatoerisme. Bør Sail biedt een uitgebreid ‘Hoge Noorden Concept’ dat je zelfs tot boven de poolcirkel brengt. Tien jaar lang verzorgden Frans Houtman en Marijke Windhorst met hun kotter Bør reizen naar de Lofoten. Nu wonen zij er zelf, hebben het pension ‘Kristine Moen Huset’ en de viskotter ‘Storm’ gekocht. Hiervoor bieden zij verschillende vaar- en verblijfsarrangementen aan. Tot kunstschilderen aan toe. De Bør is verkocht, maar je kunt ‘m nog wel charteren. Vanuit Nederland vaart de Bör naar Frankrijk en België en in mei naar Stavanger en zo verder naar de Lofoten. Gletsjers, ijs, vogels, midzomernachtzon en walvissen…

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X