Informatie voor de watersporter

Holland Nautic biedt op de drie HISWA openingsavonden lezingen op eigen stand over radar, navigatie apparatuur en veilig varen

PERSBERICHT
Apeldoorn, Amsterdam – Tijdens de Hiswa van 6 tot en met 10 maart verzorgt Holland Nautic een aantal zeer interessante lezingen voor specifieke doelgroepen. De lezingen vinden plaats op woensdag, donderdag en vrijdagavond om 19.00 uur bij Holland Nautic op de stand, standnummer 07.227.  Topsprekers uit het watersport circuit geven acte de présence en vertellen aan de hand van vaak sprekende voorbeelden over hun onderwerp. De lezingen duren ongeveer drie kwartier.
Het programma:
· Woensdagavond 6 maart, varen met radar door Hans Papenburg, hoofdredacteur motorboot. Hans Papenburg is sinds zeven jaar actief als hoofdredacteur van het blad Motorboot. Het redactie schip is nu twee jaar uitgerust met een breedbandradar van Simrad. Hiermee zijn meerdere verre tochten gemaakt, en is zelfs een keer volledig blind gevaren. Hans gaat tijdens zijn lezing in op het interpreteren van radarbeeld, wat er nog meer kan met een radar behalve het zicht in de mist en de regels omtrent het varen op radar.
· Donderdagavond 7 maart, Zeilavond. Marc de Haas, oud Olympisch zeiler komt vertellen hoe de moderne navigatie apparatuur je kan helpen bij het verbeteren van de performance van je boot.
· Vrijdagavond 8 maart, De KNRM komt vertellen waarom zij het in het seizoen af en toe erg druk hebben en hoe de watersporter kan voorkomen een afspraak met hen te moeten maken midden op zee. Aan de hand van sprekende voorbeelden legt een spreker van de KNRM uit hoe je als watersporter veel kunt doen om veilig van A naar B te varen.
Meer informatie www.hollandnautic.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht