Informatie voor de watersporter

Holterman’s Lady Fleur genomineerd in de World Superyacht Awards

Ons genre tartende superjacht Lady Fleur is geselecteerd als finalist bij de prestigieuze World Superyacht Awards, die in mei worden uitgereikt. De 32m X-Treme 105 is vers van het winnen van twee categorieën op de Design & Innovation Awards, gehouden in Cortina in februari. Nu is ze doorgedrongen tot ‘s werelds belangrijkste erkenning van uitmuntendheid in superjachtontwerp.

Lady Fleur heeft een volstrekt uniek achterdek, waarvan het centrale gedeelte kan zakken om de tender moeiteloos uit het water te halen. Het ontwerp maakt het mogelijk een aangepast vaartuig tot 11 m te vervoeren. Bovendien kan het dek snel worden omgebouwd tot een zwembad zodra de tender te water is gelaten. Samen met de strenge engineering en de extreem hoge kwaliteit van de binnenafwerking maken deze kenmerken de X-Treme 105 tot een volstrekt unieke propositie.

Holterman is de Nederlandse scheepswerf achter het ontwerp, dat samen met Bernd Weel Design en Diana Yacht Design Naval Architects is ontworpen. De werf is een familiebedrijf dat in de jaren zestig begon met het bouwen van comfortabele sloepen voor de lokale markt. Nu de tweede generatie eigenaar is, heeft de werf zich uitgebreid naar 20m en meer superjachtkwaliteit en heeft onlangs de X-Treme lijn geïntroduceerd.

Met modellen van 54ft tot 105ft markeert X-Treme een radicale verschuiving naar een meer eigentijdse, flexibele jachtstijl. Holterman’s bereidheid tot maatwerk blijft onverminderd groot, net zoals de ontvangst op de werf altijd hartelijk is.

Alle ogen zijn nu gericht op de jurering van de World Superyacht Awards, waarvan de jury bestaat uit de meest prestigieuze en ervaren namen in de industrie. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een blitse ceremonie op 19 en 20 mei in Istanbul, Turkije.

“We wisten dat we iets origineels deden toen we de X-Treme 105 ontwikkelden,” zegt werfeigenaar Robbert Holterman. “Maar als je zo ver off-piste gaat, weet je nooit zeker hoe lang de wereld je zal volgen.

“Nou, de twee Design Awards die we al hebben gewonnen, hebben die vraag beantwoord. Nu wachten we met ingehouden adem op de winnaars van de World Superyacht Awards in Turkije. Wat daar ook gebeurt, ik ben namens al onze uitzonderlijke werknemers trots op de nominatie.”

Voor meer informatie: X-tremeyachts.com

Foto: Holterman Shipyard

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht