HR Zeilen organiseert informatieve middag voor zeilers met docent zeevaartkunde en 'poolzeilster' Eef Willems

PERSBERICHT
Medemblik – Na het grote succes van de HR Zeilen bijeenkomst van vorig jaar nodigen wij u ook dit jaar graag uit in restaurant MED Trattoria in het Regatta Center in Medemblik. Op zaterdag 13 februari Vanaf 14.00 uur staan de koffie en thee klaar en laat Henjo Ruiter (HR Zeilen, dealer van Hyde Sails) u kennis maken met de zeilmakerij en het productieproces van Hyde Sails. De officië middag ‘Extreem zeilen 2.0’ duurt tot ca.17.00 uur.
Om 14.30 uur neemt Eef Willems u mee op haar charterjacht Tooluka naar IJsland en Groenland. Al vele jaren vaart Eef op de spectaculaire hoge breedtes van onze planeet. Tijdens de lezing voert ze u, aan de hand van prachtige foto’s, mee op haar reizen. Beleef de ruige natuur van Groenland en IJsland een beetje mee. Varen tussen het ijs en langs gletsjers, met walvissen en vogels, in dunbevolkte gebieden. Vanuit haar achtergrond als docent Zeevaartkunde aan de Enkhuizer Zeevaartschool vertelt ze ook over de bijzonderheden wat betreft de navigatie in de poolgebieden.

eefwillems_tooluka
Poolzeilster Eef Willems vertelt over haar charterbedrijf en noordelijke zeilreizen (foto Eef Willems)

Zoals u wellicht weet, levert Hyde Sails alle zeilen voor de 12 schepen die deelnemen aan de Clipper Round the World Race. Een unieke wedstrijd, bedacht door Sir Robin Knox-Johnston met 8 etappes en 16 races over een afstand van 40.000 mijl. Zeilers mét en zonder zeilervaring schrijven zich individueel in. De vloot wordt in juli 2016 in Nederland verwacht. Wij laten u graag genieten van beelden van deze race waarna wij de bijeenkomst afsluiten.
Als u nog wilt napraten met collega-zeilers dan is Med Trattoria open voor een drankje en/of een leuk geprijsd driegangen menu (als hier genoeg enthousiasme voor is – dus graag vooraf via het opgaveformulier reserveren).
SPECIALE “EXTREEM ZEILEN” AANBIEDING: bestel vóór 1 maart 2016 een standaard (rood/wit/blauw) gennaker voor uw schip en ontvang 50% korting!
Wij horen graag vóór 6 februari 2016 of u gebruik maakt van onze uitnodiging. Via de mail kunt u zich aanmelden maar een telefoontje naar 06-50236003 kan uiteraard ook. Heeft u een enthousiaste zeiler in de buurt die ook geïnteresseerd is, dan kunt u deze mail gerust doorsturen.
Meer informatie www.hrzeilen.nl en inschrijven voor bijeenkomst 13 februari