windverwachting

Bijgeloof

HT race, zeilen op vrijdag de 13e

Met trots kondigt de Harlinger Watersportvereniging de 74ste Harlingen Terschelling-race aan. Een klassieke race voor wedstrijdzeilers maar ook voor toerzeilers die onder begeleiding het Wad op willen. 

Slingerend naar het noorden

De route zou je als het bekendste traject op de Waddenzee kunnen bestempelen. Het is in ieder geval het meest bevaren stuk van de binnenzee. De start vindt plaats buiten de geul ten oorsten van de haven van Harlingen. Vervolgens wordt er een van de drie banen gevaren. Welke van de drie bepaalt het wedstrijdcomité op basis van de heersende en verwachtte windkracht en -richting. Baan A is de kortste. De boten varen vanaf Harlingen langs de Pollendam en komen dan in de brede Blauwe Slenk. Beroepsvaart meldt zich hier op de marifoon bij de Brandaris, voor de deelnemers is dat niet nodig. De vuurtorenwachters zouden het ook flink druk krijgen als alle 112 deelnemers zich zouden melden. Overigens volgt de Brandaris de deelnemers wel als ze AIS aan hebben staan, en pikt de sterke radar op de toren de meeste schepen op, ook die geen AIS hebben. In de Blauwe Slenk zien de zeilers het onbewoonde eiland Griend aan stuurboord. Hier draait de vloot langzaam omheen tot de schepen zich in de grote brede Vliestroom bevindt. Is er weinig wind dan wordt de korte baan gevaren. de zeilers gaan stuurboord uit richting de finish in de Noord Meep. Is er meer wind dan wordt er doorgevaren richting het zeegat en moet er een boei boven de Richel worden gerond (baan B). Er is nog een derde baan mogelijk (baan C), die leidt de vloot echt de Noordzee op voor een boei ten noorden van Vlieland.


Fantastisch zeilweer

De start van de HT race is op donderdag 12 mei. Dan zeilt de vloot naar Terschelling om de volgende dag terug te racen. Beide wedstrijden tellen even zwaar voor de einduitslag. De weersverwachting voor beide dagen is uitstekend. Op de donderdag staat er een windkracht vier uit west-zuidwestelijke richting, voor vrijdag is nog iets meer wind verwacht en kan er vijf tot zes Beaufort staan. De zon laat zich regelmatig zien en zoals vaker op het Wad is het fris met een temperatuur van zo’n twaalf graden. Door de windrichting kan er veel halvewinds worden gezeild waarbij snelle jachten kunnen planeren als ze de grote voorzeilen durven te zetten. Omdat de slingerende route soms wat westelijk loopt, zeker bij het ronden van de noordelijke boeien in baan B en C, zitten er mogelijk nog een paar korte kruisrakjes in de baan. Hier kan de tacticus zich uitleven op de meest strategische route op wind en stroom.Het getij zorgt er voor dat de race niet al te snel voorbij is. De eerste uren na de start staat de stroom tegen en wordt het vloed. Rond een uur de dag kentert het tij en gaat de stroom noordwaarts lopen. Prettig om bij de verre boeien van baan B n C te komen maar op de terugweg staat de stroom weer tegen. Met de verwachtte windkracht en windrichting zal de stroom niet van hele grote invloed zijn en boten terugspoelen of meesleuren.

Vrijdag de dertiende

Dan is er nog een onzekere factor. Zeilers zijn erg bijgelovig. Zo zal geen Australiër een banaan meenemen aan boord van een schip. Zeelui aten geen rode kool op de dag voor vertrek. Kippen en konijnen kunnen tegenspoed brengen. En vertrekken op een vrijdag betekent ongeluk. Nou wil het dat de start van de tweede etappe van Terschelling terug naar Harlingen start op de vrijdag. Maar dit is ook nog eens op vrijdag de dertiende! En de wind gaat aantrekken tot kracht zes. Een windkracht waarbij de meeste schepen of een rif steken om het materiaal niet te zwaar te belasten. Mocht dat reven nou niet lukken en de wind zet net even flink door op een hoek met sterke tegenstroom en een mogelijke zwervende zandbank… ik moet er niet aan denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X