Informatie voor de watersporter

Hulpdiensten varen massaal uit voor brandende boot op Gooimeer

Naarden, Almere – Maandag 28 december- Even voor middernacht krijgt de Kustwacht een melding dat iemand vanuit Huizen “iets” ziet branden op het Gooimeer, net voor de haven van Almere. Er wordt meteen alarm gemaakt, waarop de reddingboten van Huizen van de KNRM en de Waterhulpdienst en de reddingboot Seeker uit het Naarderbos uitvaren.

De reddingboot Blizzardt van de waterhulpdienst is als eerste ter plaatse en constateert dat het een bootbrand betreft. Onmiddelijk wordt opgelijnd (de boten varen dan naast elkaar) en een zoekactie gestart naar overlevenden.

De Seeker van HOGE is gespecialiseerd in het zoeken naar drenkelingen in het donker: als enige reddingboot van Nederland is zij uitgerust met een warmtebeeld camera, op een halve kilometer afstand is een drenkeling daarmee al te zien. Omdat geen spoor van drenkelingen te vinden is en de boot door de Waterhulpdienst herkend wordt als een die al een tijd verlaten in het Gooimeer aan de kop van de Huizer Haven gelegen heeft, gaat men uit van vandalisme en wordt de zoekactie beëindigd. (Dichtbij, hv-almere.nl, RTV-NH)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht