windverwachting

IBI en METSTRADE maken de jury bekend van de nieuwe Boat Builder Business Achievement Awards

Persbericht
Amsterdam – IBI en METSTRADE hebben de namen bekendgemaakt van de zeven koppige jury die die de inzendingen voor de nieuwe IBI-METS Boat Builder Awards for Business Achievement gaan beoordelen. De juryleden zijn stuk voor stuk vooraanstaande professionals uit de internationale jacht- en bootbouwerbranche. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens een galadiner tijdens METS op 18 november 2015 in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
John Maxey, senior partner van Deloitte, gerenommeerd aanbieder van audit-, consultancy- en M&A-diensten uit Londen, is de voorzitter van het internationale panel waarvan de leden zijn geselecteerd op basis van hun specifieke én sectorbrede kennis van de jacht- en bootbouwerbranche.
Maxey, zelf een enthousiast schipper, heeft als adviseur opgetreden bij buy-out overnames van diverse jachtbouwers. Hij bouwt niet alleen zelf jachten, maar hij heeft in de afgelopen paar jaar ook twee semi-custom motorjachten van 24 meter laten bouwen. Bij de constructie en specificaties daarvan was hij zeer nauw betrokken. Zijn huidige motorjacht ligt in Zuid Frankrijk.
De jury bestaat eveneens uit Michel Luizet, hoofdredacteur van Neptune Yachting Moteur, het vooraanstaande Franse blad voor het topsegment van de pleziervaart, uitgegeven door Editions Larivière, evenals Marta Gasparini, hoofdredacteur van Vela e Motore, Barche da Sogno en La Barca per Tutti, drie toonaangevende maritieme bladen die worden uitgegeven door Edisport Editoriale in Milaan (Italië) waar ze al sinds 1990 werkzaam is. Ze worden versterkt door de Amerika-redacteur van IBI, Michael Verdon, die al sinds 1983 bijdrage levert aan het blad over jachten en boten. Verdon was senior redacteur van de bladen Motor Boating & Sailing en Boating World evenals hoofdredacteur van Boating Industry. Hij heeft in de VS, Ierland en Frankrijk gewoond en heeft vele werven in Europa en Noord-Amerika bezocht.
Met zijn scherpe inzicht in design en techniek is ook Klaus Roeder van Carpe Diem Yacht Design een waardevol jurylid. Roeder heeft brede ervaring met het ontwerpen van zowel zeil- als motorjachten maar hij is ook goed thuis in mechanische systemen zoals ophaalbare kielen en roeren. Sinds 2003 presenteert hij het jaarlijkse symposium ‘Yacht Design & Yacht Building’, tijdens Hanseboot, een maritieme beurs in Hamburg.
De jury is compleet met de laatste twee toppers uit de bedrijfstak; Barry Jenkins, al 23 jaar directeur van de Sanctuary Cove International Boat Show in Australië en Alegemeen Directeur van de Australian International Marine Export Group (AIMEX); en voormalig Algemeen Directeur van Avon Inflatables Alan Morgan. Van 2006 tot 2008 was Morgan voorzitter van National Boat Shows Ltd.; organisator van de South Hampton en London boat shows. Hij is bovendien verkozen tot voorzitter van de British Marine Federation, een rol die hij heeft ingevuld van 2011 tot 2012. Vandaag de dag is hij nog steeds voorzitter van de BMF in Wales. Na zijn vertrek bij Avon Inflatables en de Zodiac groep in 2011, richtte hij AM Projects op en werd partner bij maritiem consultancybureau MP Solutions en Maritime Associates en speelt nog steeds een actieve rol in de pleziervaartindustrie.
Nick Hopkinson, uitgeverijdirecteur van IBI: “Ik ben erg blij dat deze hooggekwalificeerde juryleden uit tal van landen onze uitnodiging hebben geaccepteerd. Zo creëren we een internationale uitstraling waarmee de onpartijdigheid van de jury buiten kijf staat.”
Nominaties uit de industrie voor de zes categorieën kunnen van juni tot augustus worden ingediend (details over inschrijving worden binnenkort bekendgemaakt). Daarna kan op de nominaties worden gestemd door industrie, om de top drie nominaties in elke categorie te bepalen. De shortlist van 18 kandidaten wordt dan beoordeeld door de jury die voor elke categorie een winnaar zal aanwijzen.
De verschillende categorieën zullen succesvolle projecten en prestaties belichten binnen volgende gebieden: retail marketinginitiatieven; ontwikkeling internationale distributeurs/dealers; gezamenlijk ontwikkelde oplossingen van jachtbouwers en apparatuurfabrikanten; innovatieve ontwerpoplossingen aan boord; verbeteringen in het productieproces; en een individuele lifetime achievement award.
De Boat Builder Business Achievement Awards
De IBI-METS Boat Builder Business Achievement Awards worden gezamenlijk georganiseerd door METSTRADE, hét toonaangevende platform voor professionals in de pleziervaartsector met als vlaggenschip de Marine Equipment Trade Show (METS), en Time Inc. (VK) Ltd. de uitgeverij uit Londen van het blad International Boat Industry (IBI).
METS, ’s werelds grootste internationale vakbeurs voor aparatuur, materiaal en systemen voor de pleziervaart, wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). International Boat Industry is wereldwijd het nummer één magazine voor de internationale pleziervaartsector.
Meer informatie www.boatbuilderawards.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X