Informatie voor de watersporter

Iedereen kan vanaf nu via de Van Rietschoten-trofee site kandidaten voordragen voor de belangrijkste zeilprijs van Nederland

PERSBERICHT
Rotterdam – De Conny van Rietschoten Trofee is sinds vele jaren de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Hij is vernoemd naar een van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, de heer Conny (Cornelis) van Rietschoten die zowel in 1977/1978 als in 1981/1982 de zwaarste zeilrace ter wereld, de Whitbread Round the World Race, op zijn naam wist te brengen. De race wordt nu verzeild onder de naam Volvo Ocean Race.
De Trofee wordt elk jaar uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.
Voor de zeilers wordt 2012 een bijzonder jaar! Zitten er Olympische medailles in de hoge hoed, wie gaan de Nederlandse of internationale titels winnen in hun klasse en wie wordt voorgedragen voor de Maas Trofee. Er staat veel te gebeuren de komende maanden.
Op woensdag 24 oktober vindt de uitreiking van de 31ste Conny van Rietschoten Trofee plaats. Het is nu mogelijk om kandidaten voor te dragen voor deze trofee. Op de website www.vanrietschotentrofee.nl kan dit d.m.v. de button ‘stem nu’.
De voordrachten zijn verdeeld over de volgende categorieën:
Jeugdzeilen/surfen
Wedstrijdzeilen nationale klasse
Zeezeilen
Internationaal en Olympisch zeilen/surfen
De Maas Trofee
Wie wint de Conny van Rietschoten Trofee 2012? Uw stem telt!
Meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht