Informatie voor de watersporter

IFKS-Skûtsjesilen van dichtbij

Het skûtsje Verwisseling is een vaste deelnemer van het IFKS-wedstrijdcircuit dat in augustus weer losbarst. Acht dagen lang trekt een vloot van historische schepen over de Friese wateren om op verschillende meren tegen elkaar te strijden. Voor de teams zijn IFKS-wedstrijden het hoogtepunt van het jaar. Jij kunt dit spektakel van dichtbij meebeleven.

IFKS beleven

Elk jaar trekt de IFKS-week veel publiek. Maar zoals wel vaker bij de zeilsport, ook hier zijn geen tribunes om de strijd van dichtbij mee te maken. Daarom heeft het team van de Verwisseling een eigen volgschip geregeld dat meevaart met de hele IFKS-week. Vanaf dit schip zijn de wedstrijden te volgen. Maar de IFKS-week is meer dan alleen de racen. De hele vloot verplaatst zich door Friesland en in verschillende havens zijn roemruchte feesten. Vanaf het volgschip kun je de hele week zelf beleven door voor een of meerdere dagen een hut te boeken.

Arrangementen

Het team heeft verschillende arrangementen bedacht met grappige namen als ‘kurk’, ‘schuim’, ‘hout’, ‘staal’ en ‘goud’ variërend van overnachtingen plus een pakket Friese streekbiertjes op je kamer tot een meet & greet met schipper Bas na de wedstrijd als extraatje. 

Het volgschip is de luxe tweemast-zeilklipper Isis.

www.verwisseling.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht