Informatie voor de watersporter

Importeur Hanse-zeiljachten West Yachting verrast op Hiswa te water 2012 met nieuwe Hanse 345

PERSBERICHT
Workum – De nieuw ontworpen Hanse 345 lijkt wellicht nog wel het meest op haar grote zus de Hanse 385. Volgens de Duitse werf is zij een snel zeiljacht en zoals je inmiddels van Hanse mag verwachten goed doordacht. De kracht van Hanse is het vermogen om én trendsettend te werk te gaan qua design en daarbij techniek, veiligheid, luxe te combineren met uitstekende performance.
Dit nieuwe model van Hanse zal tijdens de Hiswa te water 2012 gepresenteerd worden op de stand van importeur West Yachting ( H7 / G7) in Amsterdam van 4 tot en met 9 september aanstaande. Om een kleine indruk te geven: De Hanse 345 heeft een dubbel stuurwiel, is gemakkelijk te zeilen vanuit de stuurmanspositie, heeft een zelfkerende fok, en een snelle T-speed kiel.
De romp is afgewerkt met Vinylester, preventief tegen osmose. De opbouw is lager en meer gestroomlijnd dan bij de Hanse 355. In vergelijking met de Hanse 355 is de lengte van de romp iets korter en qua breedte ietsje smaller. Visueel is de waterlijn even lang. Het gewicht is minder dan de Hanse 355 wat betekent dat de Hanse 345 qua snelheid haar voorganger evenaart.
Verder heeft de Hanse 345 een groot opklapbaar badplatform. Er zijn vijf grote flush-luiken die voor optimale lichtinval zorgen en daarbij zijn de ramen vergroot. De instap naar de kajuit is vergroot waardoor men nog makkelijker in- en uit stapt. Ook de bakkisten zijn aanzienlijk dieper dan bij Hanse 355.
Bij de Hanse 345 kan men kiezen uit een twee- of driehuts uitvoering. Tevens heeft men de keus uit drie verschillende soorten vloeren en drie verschillende houtsoorten voor het interieur.Het zitgedeelte in de kajuit is beduidend groter en dus nog comfortabeler. Qua stoffering is er keuze uit 30 stoffen. De hutten zijn ruim en comfortabel en hebben meer dan voldoende opbergmogelijkheden.
Alle laatste modellen van Hanse zijn voorzien van Elvstrom Sails.
Voor meer informatie: www.hanseyachts.com of www.westyachting.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht