Informatie voor de watersporter

Importeur van Gemini- en Falcon opblaasboten Novi Marine presenteert oerdegelijke rescue en familie RIBs op HISWA RAI

PERSBERICHT
novi-marineSteenbergen – Novi marine is weliswaar al langere tijd actief in de maritieme wereld, maar beleeft haar HISWA-debuut tijdens deze 61ste editie. Novi marine is importeur en leverancier van de rib-merken Gemini Marine RIBs en Falcon Inflatables en toont een drietal modellen; een Gemini 650 Rescue RIB, een Falcon 700 Family/Race RIB en een Falcon 575 Sport RIB.
Zowel Gemini als Falcon is afkomstig uit Zuid-Afrika. Met haar enorme kustlijn is Zuid Afrika een volwassen rib producerend land met een aanzienlijke binnenlandse markt; al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw worden er zowel rubberboten als RIBs geproduceerd. Het overgrote deel van deze boten vervult hulp- en reddingstaken in de ruwe en ruige wateren rond Kaap de Goede Hoop en voldoet dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen. De bewezen vaareigenschappen zijn ongeëvenaard. In Europa zijn deze eigenschappen nog onvoldoende bekend, maar Novi Marine is voornemens hier verandering in te brengen.
De geëxposeerde Gemini 650 Rescue RIB is weliswaar een werkboot pur sang, maar vindt daarnaast ook steeds meer waardering als recreatieve boot. Het getoonde model is uitgerust met een 150pk buitenboordmotor van Suzuki. De prijs van deze boot/motorcombinatie bedraagt € 36.995,- excl. BTW/€ 44.764,- incl. BTW. Van het merk Falcon presenteert novi marine een tweetal modellen; de 700 Family/Race en de in een aantrekkelijke kleurstelling uitgevoerde 575.
In verhouding tot de lengte is de Falcon 575 relatief breed met als gevolg veel dekruimte en ongekend hoge stabiliteit. Aan de spiegel hangt een witte Suzuki buitenboordmotor met een vermogen van 90pk. De boot staat standaard voor een bedrag van € 30.250,- in de prijslijst. Echter, de pakketprijs inclusief motor bedraagt nu slechts € 26.995,-. Dit bedrag is bovendien inclusief een recent door PEGA geïntroduceerde V-Liner trailer. De boot wordt volledig vaarklaar geleverd.
Zoals de naam al doet vermoeden, leent de Falcon 700 Family/Race zich voor zowel ontspannend familiegebruik als voor sportieve doeleinden. Op verbazingwekkend gemakkelijke manier is deze rib in een handomdraai te converteren van familieboot tot raceboot en andersom. De getoonde Falcon 700 Family/Race is voorzien van een 175pk Suzuki waarvan de aansturing geschiedt door middel van Drive by Wire. In plaats van
€ 37.995,- bedraagt de pakketprijs van deze combinatie inclusief PEGA V-Liner trailer slechts € 34.250,- . Tijdens de HISWA geldt een speciaal introductie aanbod; indien beslist vóór 1 april 2016 verleent novi marine een extra korting van 15% op de setprijs. Dit betekent concreet: vaarklaar voor slechts € 32.295,-.
Novi marine is te vinden in hal 1 op stand 01.114 in ‘de wereld van Suzuki’.
Over Novi Marine
Novi marine is gevestigd in het Noord-Brabantse Steenbergen en beschikt vanuit een locatie in Dinteloord over een directe verbinding met het Volkerak. De onderneming is zowel importeur als leverancier van commerciële rib werkboten & rubberboten voor professioneel gebruik, waaronder (SOLAS) reddingboten, patrouilleboten, crew transferboten, rib experience boten, recreatieve rib boten en race rib- & rubberboten. Alle boten worden gecertificeerd volgens de gangbare eisen (CE, SOLAS, MCA). Novi marine tekent bovendien voor een complete lijn recreatieve sport ribs. Met gerenommeerde merken als Gemini Marine RIBs en Falcon Inflatables voorziet novi marine in een compleet aanbod. Het dienstenpakket omvat tevens de disciplines onderhoud & reparatie, rib verhuur, rib varen en transport. De drijvende krachten achter novi marine beschikken over zowel maritieme als scheepsbouwkundige diploma’s en zijn daarnaast actief als stuur- & bemanningsleden van een SAR-unit voor de Kustwacht tijdens Search And Rescue operaties.
Meer informatie www.novi-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht