windverwachting

In 1993 mislukte Porsche Kineo powerboat na restauratie weer ‘up to date’

Rotterdam – Ferdinand Porsche gaf eind jaren 80 de opdracht tot het ontwikkelen van een exclusieve powerboat, de Porsche Kineo, waarvan door ThyssenKrupp drie prototypes werden gebouwd. Er werd ruim $ 4 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling en het bouwen van de drie prototypes.

De verwachtingen waren hoog gespannen toen de Porsche Kineo in 1993 ten toon werd gesteld op Boot Düsseldorf. Er kwam echter geen enkele order. De productiekosten waren zo hoog dat de verkoopprijs ver boven de gangbare budgetten lag. Nog even probeerde een Nederlandse importeur het project voort te zetten maar ook dat mislukte. Niet veel later trok Porsche Design de stekker uit het project.

De Nederlander Wilfried Rottier heeft in 2012 een ‘vergeten’ Kineo met Mercruiser motoren kunnen lokaliseren in een Friese loods. Dik onder het stof en inmiddels volledig onbruikbaar besluit hij de Kineo te kopen om deze in originele staat terug te brengen. Soms duurt het lang voordat sommige originele onderdelen gevonden worden, maar het lukt uiteindelijk om ze ergens in de wereld te traceren.

Midden 2014 is de Porsche Kineo na 20 maanden restauratie klaar. Dit betekent dat de enige Porsche Kineo 27’ Powerboat in de wereld nu in Nederland weer tot leven is gekomen. (De Telegraaf Vaarkrant, Bootjesgek, myporschekineo.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X